Τραγικές δηλώσεις Ερντογάν: "Η Ρωσία θα χάσει πολλά αν χάσει ένα φίλο όπως η Τουρκία"!

Μετά την έντονη διαμαρτυρία της Τουρκίας για την παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου από ρωσικά μαχητικά, ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποιεί τη Μόσχα ότι «θα χάσει πολλά» αν συνεχίσει έτσι.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό του Βελγίου, Μισέλ Σαπέν, ο Ερντογάν είπε αναφερόμενος στη συριακή κρίση και τη δυναμική εμπλοκή της Ρωσίας σε αυτή:
«Η Ρωσία θα χάσει πολλά αν χάσει έναν φίλο όπως η Τουρκία».

Ο Τούρκος πρόεδρος από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται τόνισε, μάλιστα, πως η Τουρκία δε μπορεί να ανεχτεί τις «συχνές παραβιάσεις του εναέριου χώρου της».



Την ίδια ώρα, επισήμανε πως μία επίθεση στην Τουρκία «σημαίνει επίθεση στο ΝΑΤΟ» και πρόσθεσε ότι η «καλή σχέση με τη Ρωσία είναι γνωστή. Αλλά αν η Ρωσία χάσει έναν φίλο όπως η Τουρκία, με την οποία έχει συνεργαστεί για πολλά ζητήματα, θα χάσει πολλά και αυτό θα έπρεπε να το ξέρει».

Νωρίτερα, η Άγκυρα κάλεσε τον πρέσβη της Ρωσίας στην Τουρκία για δεύτερη φορά μέσα σε δύο ημέρες για να εκφράσει «την έντονη διαμαρτυρία της μετά την παραβίαση του εναερίου χώρου» από ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη, δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται.
Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...