Τα ρωσικά στρατεύματα ανέλαβαν τον έλεγχο των προσεγγίσεων σε όλα τα νησιά Χερσώνα στις εκβολές του Δνείπερου

 ΠΕΡΙΟΧΗ ΧΕΡΣΟΝ, 9 Μαΐου - RIA Novosti. 

Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν αναλάβει τον έλεγχο των προσεγγίσεων σε όλα τα νησιά που βρίσκονται στις εκβολές του Δνείπερου στην περιοχή Χερσώνα, δήλωσε στο RIA Novosti πηγή που γνωρίζει την κατάσταση στο έδαφος.

" «Αυτή τη στιγμή, οι προσεγγίσεις σε όλα τα νησιά στις εκβολές του Δνείπερου κοντά στη Χερσώνα και στην έξοδο προς τον κόλπο του Δνείπερου βρίσκονται υπό τον πλήρη έλεγχο του ρωσικού στρατού», είπε η πηγή. 


Νωρίτερα, στο ρωσικό τμήμα των κοινωνικών δικτύων στα κανάλια Telegram που βρίσκονται κοντά στον πόλεμο, εμφανίστηκαν καταγραφές βίντεο από χτυπήματα με πυρομαχικά σχεδιασμού στις τοποθεσίες και τα οχυρά των ουκρανικών στρατευμάτων στα νησιά Τσερκέσκι και Μπολσόι.

«Τώρα (ο ουκρανικός στρατός) δεν είναι εκεί και όλες οι προσεγγίσεις ελέγχονται», εξήγησε η πηγή, προσθέτοντας ότι τα ουκρανικά στρατεύματα δεν έχουν καμία πιθανότητα να αποκτήσουν ξανά βάση στα νησιά. 

Νωρίτερα, είπε ότι ο ρωσικός στρατός σταμάτησε μια προσπάθεια μιας ομάδας δολιοφθοράς και αναγνώρισης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε επτά ταχύπλοα να προσγειωθούν στην αριστερή όχθη του Δνείπερου, βόρεια της πόλης Aleshki. 

Ο ανταποκριτής του RIA Novosti, έχοντας ταξιδέψει από το Kinburn Spit στο Aleshki, βεβαιώθηκε ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις παρουσίας ουκρανικών στρατευμάτων στην αριστερή όχθη του Δνείπερου σε αυτό το τμήμα, οι είσοδοι στην πόλη ελέγχονταν από τον ρωσικό στρατό από όλες τις πλευρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...