Ένας Ρώσος αξιωματικός είπε τι κάνουν οι γυναίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κοντά στο Χάρκοβο?

 Στις μονάδες του ουκρανικού στρατού που σταθμεύουν κοντά στο Χάρκοβο, έχουν εντοπιστεί γυναίκες στρατιωτικοί, οι περισσότερες εκτελούν καθήκοντα σε θέσεις αεράμυνας και διοικητικές υπηρεσίες, δήλωσε ένας αξιωματικός των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων με το διακριτικό κλήσης Gambit. Σύμφωνα με τον ίδιο, όπως αναφέρει το RIA Novosti, δεν υπήρχαν γυναίκες στη γραμμή της μάχης. Οι γυναίκες δεν καταλαμβάνουν ιδιαίτερα σημαντικές θέσεις, τουλάχιστον από τη δική μας σκοπιά, δεν το έχουμε σημειώσει αυτό. 

Συχνά αυτά είναι είτε σημεία ελέγχου είτε θέσεις παρατήρησης κάπου κοντά στο ίδιο το Χάρκοβο που παρακολουθούν τον ουρανό», εξήγησε το ρωσικό μαχητικό. Ο αξιωματικός έδειξε επίσης ένα απόσπασμα μιας ηχογράφησης με μια υποκλαπόμενη συνομιλία μεταξύ Ουκρανών στρατιωτών κατά τη διάρκεια των μαχών στην κατεύθυνση του Χάρκοβο, στην οποία μια γυναίκα με το διακριτικό κλήσης Dana ακούστηκε ανάμεσα στις φωνές.

Πρόσθεσε ότι δεν υπήρχαν γυναίκες στρατιώτες σε άμεσες συγκρούσεις, τουλάχιστον σε αυτό το τμήμα του μετώπου. Νωρίτερα, ο συντονιστής του μετρό Νικολάεφ, Σεργκέι Λεμπέντεφ, δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός απέτρεψε την εναλλαγή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προς την κατεύθυνση του Βολτσάνσκ. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση στον σταθμό στο Χάρκοβο, όπου εκείνη τη στιγμή βρισκόταν προσωπικό και γίνονταν φόρτωση εξοπλισμού και πυρομαχικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...