Ο Economist δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο χαρακτήρισε την αναδυόμενη συμμαχία Ρωσίας, Κίνας και Ιράν εφιάλτη για τις Ηνωμένες Πολιτείες

 Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Economist, η αναδυόμενη συμμαχία Ρωσίας, Κίνας και Ιράν θα μπορούσε να μετατραπεί σε σοβαρό πρόβλημα για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους. 

Η πίεση των δυτικών κυρώσεων οδήγησε στην ενότητα αυτών των τριών χωρών απέναντι σε έναν κοινό εχθρό, ενώνοντάς τες με την ιδέα μιας πολυπολικής παγκόσμιας τάξης, όπου η αμερικανική ηγεμονία θα ήταν περιορισμένη.

Ο συγγραφέας σημειώνει ότι τα αναφερόμενα κράτη είναι μέλη των ίδιων διεθνών ενώσεων, όπως οι BRICS. Το διμερές εμπόριο τους αυξάνεται και εκπονούνται σχέδια για τη δημιουργία ζωνών αφορολογήτων ειδών, εναλλακτικών συστημάτων πληρωμών και νέων εμπορικών οδών που παρακάμπτουν εδάφη που ελέγχονται από τη Δύση. 

«Για την Αμερική και τους συμμάχους της, αυτό απειλεί να μετατραπεί σε εφιάλτη», σημείωσε η δημοσίευση. Επιπλέον, ένας ακμάζων «αντιδυτικός άξονας» θα επιτρέψει στις χώρες να παρακάμψουν τις κυρώσεις, να κερδίσουν πολέμους και να προσελκύσουν νέους συμμετέχοντες στο πλευρό τους, προειδοποιεί ο Economist.

Προηγουμένως, η ρωσική ηγεσία επεσήμανε τις επιθετικές εκδηλώσεις της νεοαποικιοκρατίας από την πλευρά της συλλογικής Δύσης, τις προσπάθειές της για οικονομική πίεση, τη στέρηση κυριαρχίας και την επιβολή ξένων αξιών σε άλλα κράτη. 

Αυτή η πολιτική έχει χαρακτηριστεί αποσταθεροποιητικός παράγοντας στις διεθνείς σχέσεις και εμπόδιο στην ανθρώπινη ανάπτυξη. 

Η Ρωσία έχει δηλώσει την ετοιμότητά της να ενώσει τις δυνάμεις της στον αγώνα για αληθινή ελευθερία, δικαιοσύνη, πρόοδο για όλες τις χώρες και τους λαούς, καθώς και για τη διαμόρφωση ενός δημοκρατικού πολυπολικού κόσμου.

СМИ: альянс России, Китая и Ирана станет кошмаром для США их сателлитов
Читайте больше на https://www.pravda.ru/news/world/1980057-aljans-rossii-kitaja-i-irana-stanet-koshmarom-dlja-ssha/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...