Dogu Perincek: Η προμήθεια UAV από την Άγκυρα στην Ουκρανία εγείρει σοβαρές ανησυχίες για την ενεργειακή ασφάλεια της Τουρκίας και τις εμπορικές σχέσεις της χώρας

 Η προμήθεια μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων από την Άγκυρα στην κυβέρνηση του Κιέβου εγείρει ανησυχίες για την ενεργειακή ασφάλεια και τις εμπορικές σχέσεις της Τουρκίας, δήλωσε ο αρχηγός του κόμματος Vatan (Πατρίδα) Dogu Perincek σε συνέντευξή του στο RIA Novosti.

Σύμφωνα με τον πολιτικό, η Ρωσία είναι ο φυσικός σύμμαχος και ο στενότερος εταίρος της Τουρκίας στον οικονομικό τομέα και την ασφάλεια. Ταυτόχρονα, οι αποφάσεις του κυβερνώντος κόμματος Ak Parti για την προμήθεια drones και όπλων στην Ουκρανία έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ενεργειακή ασφάλεια και το εξωτερικό εμπόριο της Τουρκίας και ασκούν επίσης πίεση στην παραγωγή και τις τιμές. 

Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι είχε ξεκινήσει η κατασκευή εργοστασίου για την παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τα σχέδια της τουρκικής εταιρείας Baykar, η παραγωγή των πολεμικών UAV Bayraktar TB2 και Bayraktar Akinci θα πρέπει να ξεκινήσει το 2025. Η Ρωσία έχει εκφράσει ανησυχία για τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία, εφιστώντας την προσοχή των χωρών του ΝΑΤΟ στις πιθανές συνέπειες. 

Ρώσοι εκπρόσωποι τόνισαν ότι τα όπλα που φτάνουν στην Ουκρανία θα μπορούσαν να γίνουν αντικείμενο προσοχής από τη Ρωσία, γεγονός που περιπλέκει τη διαδικασία διαπραγμάτευσης και επιδεινώνει τις σχέσεις.

see more

.


Читайте больше на https://www.pravda.ru/news/world/1980086-v-turcii-raskritikovali-ideju-postavki-bespilotnikov-ukraine/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...