Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την ανάγκη να αυξηθεί το δυναμικό τακτικών πυραύλων για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις

 ΜΟΣΧΑ, 21 Απριλίου - RIA Novosti. 

Η Ρωσία μπορεί να επανεξετάσει τη θέση της για τη μη ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων μεσαίου και μεγαλύτερου βεληνεκούς στα δυτικά σύνορα, δήλωσε ο γενικός πρέσβης του υπουργείου Εξωτερικών Γκριγκόρι Μάσκοφ σε άρθρο του για το περιοδικό International Affairs.  

«Δικαιολογείται η τρέχουσα γραμμή μη ανάπτυξης επίγειων βαλλιστικών πυραύλων μεσαίου και μεγαλύτερου βεληνεκούς στη

δυτική κατεύθυνση ή είναι απαραίτητο να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για την ανάπτυξη πυραύλων αυτού του τύπου, οι οποίες θα επέτρεπαν να απαντήστε άμεσα στις προκλήσεις σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης», ρώτησε ο διπλωμάτης.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία δεν πρέπει να ξεχάσει τα ανατολικά σύνορα της χώρας, όπου υπάρχουν επίσης κίνδυνοι συγκρούσεων.

«Εδώ είναι απαραίτητο να έχουμε ένα εντυπωσιακό οπλοστάσιο πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς για να σταματήσουμε πιθανές απειλές για την εθνική μας ασφάλεια», τόνισε ο Μασκόφ.  

Επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι μετά την κατάρρευση της Συνθήκης για την εξάλειψη των πυραύλων μέσου βεληνεκούς (Συνθήκη INF), όλοι οι περιορισμοί καταργήθηκαν, μετά το οποίο προέκυψε ένα λογικό ερώτημα:

 «Πόσο έχουμε μείνει πίσω από άλλους κατόχους αυτών των όπλων κατά τα 30 χρόνια συμμετοχής στη Συνθήκη και τι πρέπει να γίνει για να εξαλειφθεί η υφιστάμενη ανισορροπία. Η Μόσχα, είπε ο πρέσβης, βλέπει την ανάγκη να δημιουργήσει εκ των προτέρων το τακτικό δυναμικό και να αποθηκεύσει πυραυλικά όπλα προκειμένου να ανταποκριθεί αποτελεσματικά σε οποιεσδήποτε προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένου του Καλίνινγκραντ. 

 «Εκεί που το ΝΑΤΟ ξεκίνησε να καταλάβει το ρωσικό έδαφος κάτω από τα όπλα του αμερικανικού MLRS», διευκρίνισε ο διπλωμάτης. 

 Εν κατακλείδι, ο Mashkov δήλωσε την ανάγκη ανάλυσης των απειλών που εμφανίζονται προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς και τρόπους αντιμετώπισής τους. 

 Τον Μάρτιο, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι η Μόσχα και το Μινσκ συμφώνησαν, χωρίς να παραβιάσουν τις διεθνείς υποχρεώσεις, να αναπτύξουν τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία. 

Εξήγησε ότι η Ρωσία δεν μεταφέρει τα πυρηνικά της όπλα στη γειτονική δημοκρατία, αλλά κάνει αυτό που κάνουν οι ΗΠΑ εδώ και μια δεκαετία. Η κατασκευή αποθήκης όπλων στο έδαφος της Λευκορωσίας θα ολοκληρωθεί την 1η Ιουλίου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...