Ζαχάροβα: υπάρχουν περίπου 300 ανήλικοι Ρώσοι στη λίστα για εκκένωση από τη Γάζα

 ΜΟΣΧΑ, 9 Νοεμβρίου – RIA Novosti. 

Περίπου τριακόσιοι ανήλικοι Ρώσοι αναμένουν απομάκρυνση από τη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. "

"Υπάρχουν πολλά παιδιά στις λίστες για εκκένωση από τη Γάζα. Μιλάμε για περίπου 300 ανήλικους Ρώσους πολίτες", έγραψε στο κανάλι Telegram.

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, αυτά τα παιδιά βρίσκονται υπό αποκλεισμό εδώ και ένα μήνα.

Νωρίτερα σήμερα, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η Μόσχα σοκαρίστηκε από τη δήλωση του Ισραηλινού πρέσβη ότι μπορεί να χρειαστούν έως και δύο εβδομάδες για να συμφωνηθεί ένας κατάλογος Ρώσων που θα εκκενώσουν από τη Λωρίδα της Γάζας. 

Σύμφωνα με αυτήν, μια τέτοια λογική είναι απαράδεκτη. Η Ζαχάροβα πρόσθεσε ότι η Ρωσία δεν κατανοεί γιατί η διαδικασία εκκένωσης των πολιτών της, παρά τις προσπάθειες της Μόσχας, δεν μπορεί να ξεμπλοκάρει.

Όπως είπε ο πρεσβευτής στο Ισραήλ Anatoly Viktorov την περασμένη εβδομάδα, περίπου 600 Ρώσοι βρίσκονται στη λίστα για να εγκαταλείψουν τη Λωρίδα της Γάζας. 

Σημείωσε ότι η Μόσχα περιμένει σήμα από τις αιγυπτιακές αρχές πότε θα καταστεί δυνατή η εκκένωση μέσω του σημείου ελέγχου της Ράφα. Ρώσοι διπλωμάτες θα σταλούν από το Κάιρο για να πραγματοποιήσουν την εκδήλωση, καθώς και λεωφορεία και αεροπλάνα. 

Σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς Η παλαιστινιο-ισραηλινή σύγκρουση συνδέεται με τα εδαφικά συμφέροντα των μερών και παραμένει πηγή έντασης και μαχών στην περιοχή για πολλές δεκαετίες. 

Η απόφαση του ΟΗΕ, με τον ενεργό ρόλο της ΕΣΣΔ, το 1947 καθόρισε τη δημιουργία δύο κρατών - του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, αλλά δημιουργήθηκε μόνο το Ισραηλινό.

Ένας νέος γύρος σύγκρουσης ξεκίνησε μετά το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, οι δυνάμεις της Χαμάς από τη Λωρίδα της Γάζας πυροβόλησαν κατά του εβραϊκού κράτους και διείσδυσαν στις συνοριακές περιοχές στα νότια της χώρας, όπου άνοιξαν πυρ τόσο εναντίον στρατιωτικών όσο και αμάχων, και επίσης έπιασαν ομήρους.

Σε απάντηση, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ξεκίνησαν την Επιχείρηση Iron Swords στη Λωρίδα της Γάζας. Μέσα σε λίγες ημέρες μετά την επίθεση, ο Ισραηλινός Στρατός ανέλαβε τον έλεγχο όλων των οικισμών κοντά στα σύνορα και άρχισε να πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων, συμπεριλαμβανομένων αμάχων, στον θύλακα. 

Επιπλέον, το Τελ Αβίβ ανακοίνωσε πλήρη αποκλεισμό της Γάζας: οι προμήθειες νερού, τροφίμων, ηλεκτρισμού, φαρμάκων και καυσίμων ανεστάλησαν. 

Ο αριθμός των θυμάτων στη Λωρίδα της Γάζας έχει ξεπεράσει τις 10,5 χιλιάδες, περισσότεροι από τέσσερις χιλιάδες από αυτούς είναι παιδιά. Πάνω από 26 χιλιάδες τραυματίστηκαν. 

Περισσότεροι από 1,4 χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Ισραήλ, μεταξύ των οποίων 20 Ρώσοι. Επιπλέον, σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, η Χαμάς μπορεί να κρατήσει αιχμάλωτους περίπου 200-250 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...