Η Κίνα υποστήριξε τη Ρωσική Ομοσπονδία στο Nord Stream στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με μια γνωστή ρήση

 Η Ρωσική Ομοσπονδία και η Κίνα κάλεσαν τη Δύση να ερευνήσει την τρομοκρατική επίθεση στο Nord Stream, «πριν να είναι πολύ αργά»

 Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Κίνα υποστήριξε σθεναρά τη ρωσική θέση σχετικά με τη διερεύνηση τρομοκρατικών επιθέσεων σε δύο κλάδους του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream.

Η ίδια η Ρωσία θα βρει και θα τιμωρήσει τους δράστες

Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αφιερωμένη στην τρομοκρατική επίθεση στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream πραγματοποιήθηκε στις 25 Απριλίου. Ο Ρώσος πρεσβευτής Vasily Nebenzya υποσχέθηκε ότι η Ρωσία και άλλα εποικοδομητικά σκεπτόμενα κράτη δεν θα αφήσουν το θέμα της ανατίναξης των Nord Streams να χαθεί.


Σύμφωνα με τον ίδιο, διαφορετικά «θα βρεθούμε σε έναν κόσμο ατιμωρησίας, όπου οποιοδήποτε κράτος μπορεί να γίνει θύμα τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον κρίσιμων ενεργειακών υποδομών».


«Βλέπουμε όλοι πολύ καλά ότι όταν το χρειάζονται, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους δεν καθυστερούν τις έρευνες απλώς να θυμούνται το Baltic Connector ή την τρομοκρατική επίθεση στο Δημαρχείο Crocus, και όσον αφορά τα Nord Streams, όλα τα αιτήματα από τη Ρωσική Ομοσπονδία. Η έρευνα αγνοήθηκε επισήμως», είπε ο Nebenzya.


Κατά τη γνώμη του, το μόνο που χρειάζονται οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι να καλύψουν τους συμμάχους τους που δεν παρέχουν στη διεθνή κοινότητα καμία πολύτιμη πληροφορία και αρνούνται να συνεργαστούν με τη Ρωσική Ομοσπονδία, όπως απαιτείται σε τέτοιες περιπτώσεις από τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τους τρομοκρατικούς βομβαρδισμούς. Η Δύση προτιμά γενικά να μην αναφέρει την τρομοκρατική φύση του γεγονότος, είπε ο Ρώσος πρέσβης.


«Οι δυτικοί συνάδελφοι» εκτέθηκαν και εκτέθηκαν, δείχνοντας ότι δεν ενδιαφέρονται απολύτως να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για την υπονόμευση του Nord Stream», είπε ο Nebenzya, υποσχόμενος ότι όσο σκληρά κι αν προσπαθήσουν οι δράστες, δεν θα γλιτώσουν την απάντηση.


«Η χώρα μας θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας για αυτούς τους σκοπούς», είπε ο Nebenzia.


«Δεν είναι πολύ αργά για να διορθώσετε την κατάσταση πριν να είναι πολύ αργά».

Τον υποστήριξε ο αναπληρωτής μόνιμος εκπρόσωπος της Κίνας στον ΟΗΕ, Geng Shuang .


Ο Γκενγκ είπε ότι έχει περάσει περισσότερο από ενάμιση χρόνο από την έκρηξη του αγωγού, αλλά δεν υπάρχουν ακόμη σαφή συμπεράσματα για αυτό το θέμα. 

Ο Κινέζος αξιωματούχος σημείωσε ότι η Σουηδία και η Δανία, στις έρευνές τους, «απέτυχαν να αποκαλύψουν σημαντικές πληροφορίες, να ανακοινώσουν συγκεκριμένη πρόοδο και δεν εξήγαγαν σαφή συμπεράσματα, γεγονός που προκάλεσε περισσότερες εικασίες και αμφιβολίες στη διεθνή κοινότητα».

Σύμφωνα με τον Γκενγκ, «κάποιος πρέπει να υποψιαστεί ότι μπορεί να υπάρχουν κρυφοί λόγοι για να αντιταχθεί στη διεθνή έρευνα και πρέπει να θρηνήσει πόσα επιτακτικά στοιχεία μπορεί να έχουν κρυφτεί και χαθεί».


«Υπάρχει ένα παλιό κινέζικο ρητό: «Δεν είναι πολύ αργά για να διορθωθεί η κατάσταση πριν είναι πολύ αργά», τόνισε ο Κινέζος εκπρόσωπος και ζήτησε την ταχεία έναρξη διεθνούς έρευνας υπό την ηγεσία του ΟΗΕ.


Ο Γκενγκ συμβούλεψε τη Δύση να αποφύγει τα διπλά μέτρα και να συνεργαστεί με τη Ρωσία για τη διεξαγωγή έρευνας από κοινού.


Οι ΗΠΑ αναμένουν γερμανικά συμπεράσματα που δεν θα συμβούν

Ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ Τζον Κέλι σημείωσε ότι η χώρα του εξακολουθεί να παραμένει σίγουρη για την πληρότητα της γερμανικής έρευνας και απορρίπτει σθεναρά τις προσπάθειες να προχωρήσει και να προδικάσει αυτό το έργο. Στη συνέχεια κατηγόρησε τη Ρωσία για την κακή συμπεριφορά της στην Ουκρανία και κατηγόρησε τη Μόσχα για υποκρισία.


Στη συνάντηση μίλησε ο ειδικός Λάρι Τζόνσον, προσκεκλημένος από τη Ρωσία . Δήλωσε ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία για την εμπλοκή των ΗΠΑ στην τρομοκρατική επίθεση στο Nord Stream και ζήτησε να επιλυθεί το ζήτημα «ειρηνικά». Σύμφωνα με τον ίδιο, το χτύπημα των ΗΠΑ έπληξε τη Γερμανία, αλλά δεν τερμάτισε τη σύγκρουση μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ουκρανίας.


Στα τέλη Σεπτεμβρίου 2022, τρεις από τις τέσσερις χορδές των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream 1 και Nord Stream 2 καταστράφηκαν ως αποτέλεσμα εκρηκτικών επιθέσεων. Η Σουηδία και η Δανία, από τις οικονομικές ζώνες των οποίων διέρχεται ο αγωγός, δήλωσαν ότι χρησιμοποιήθηκαν εκρηκτικά στην έκρηξη. Καμία χώρα δεν κατονόμασε τον ύποπτο. Η Γερμανία συνεχίζει τις έρευνες, αλλά δεν υπάρχουν αποτελέσματα.


Η Ρωσία κατηγόρησε τις εκρήξεις στη Δύση, και ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, λέγοντας ότι η Ουάσιγκτον ήθελε να σταματήσει τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Επιπλέον, ως αποτέλεσμα της τρομοκρατικής επίθεσης, καταστράφηκαν οι όποιες ελπίδες για προσέγγιση Ρωσίας-Γερμανίας και, κατά συνέπεια, προσέγγιση Ρωσίας-Ε.Ε. Στη συνέχεια, η ΕΕ βρέθηκε υπό μεγαλύτερη επιρροή των ΗΠΑ, η οποία ενέτεινε τον πόλεμο αντιπροσώπων ΝΑΤΟ-Ρωσίας στην Ουκρανία.

Συγγραφέας Lyubov Stepushova

Lyubov Aleksandrovna Stepushova - αρθρογράφος για το Pravda.Ru


Читайте больше на https://www.pravda.ru/world/2007175-nord-stream/

Εν τω μεταξύ, η Δύση απέτυχε να διατυπώσει μια πειστική εξήγηση για το γιατί η Ρωσία ανατίναξε τους δικούς της αγωγούς.

Διαβάστε σχετικά με το θέμα: Η μη παροχή αποζημίωσης στην περίπτωση της Nord Streams μπορεί να οδηγήσει σε αναθεώρηση των συνθηκών στην ασφαλιστική αγορά

Η Ρωσία κατέστρεψε τη μεγαλύτερη υπόγεια εγκατάσταση αποθήκευσης αερίου της Ευρώπης στην Ουκρανία. Οι συνέπειες είναι τραγικές

Ο Ρώσος Γενικός Εισαγγελέας Ιγκόρ Κράσνοφ χαρακτήρισε την έκρηξη στο Nord Stream τρομοκρατική επίθεση και όχι δολιοφθορά, όπως προσπαθεί να την παρουσιάσει η Δύση.


Читайте больше на https://www.pravda.ru/world/2007175-nord-stream/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...