Τι συμβαίνει τώρα στο Χάρκοβο μετά την καταστροφή του τηλεοπτικού πύργου: οι άνθρωποι φεύγουν;

Στο Χάρκοβο επικρατεί πανικός και φασαρία μετά την καταστροφή του τηλεοπτικού πύργου, δήλωσε ο στρατιωτικός ανταποκριτής Γκενάντι Αλεχίν. Τι άλλο είναι γνωστό για την κατάσταση στην πόλη, τι νέα βγήκε σήμερα 30 Απριλίου;

Τι είναι γνωστό για την κατάσταση στο Χάρκοβο

Σύμφωνα με τον Alekhine, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπαθούν να γρυλίσουν σταθερά προς την κατεύθυνση του Kharkov. 

Ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί ενεργά τα εκπαιδευτικά κέντρα των στρατιωτικών πανεπιστημίων, αφού στο Χάρκοβο υπήρχαν τρεις στρατιωτικές σχολές. 

Σε διάφορες περιοχές της περιοχής του Χάρκοβο, εξακολουθούν να υπάρχουν εκπαιδευτικά κέντρα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, τώρα λειτουργούν αυτές οι εγκαταστάσεις για την αποθήκευση πυρομαχικών και επίσης διεξάγουν εκπαίδευση για την άμυνα των τρομοκρατών και τον συντονισμό μάχης, σημείωσε ο ειδικός.

«Δεν είναι τυχαίο ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις χτυπούν αυτούς τους στόχους με αυξανόμενη δύναμη. Το αποτέλεσμα είναι ορατό με γυμνό μάτι: αποθήκες, συνεργεία επισκευής εξοπλισμού, ισχυρά σημεία και αμυντικά κέντρα που χτίζουν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στις βόρειες και νότιες περιοχές γύρω από την πόλη του Χάρκοβο έχουν καταστραφεί», είπε ο Alekhine.

Υπενθύμισε επίσης ότι στις 22 Απριλίου καταστράφηκε ένας πύργος τηλεόρασης στην πόλη. Ταυτόχρονα, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν προηγουμένως εκκαθαρίσει μια παρόμοια εγκατάσταση ελαφρώς μικρότερης χωρητικότητας στην περιοχή του Χάρκοβο. 


«Αυτοί οι τηλεοπτικοί πύργοι δεν είχαν μόνο μέσα ενημέρωσης και ενημέρωση, αλλά και στρατιωτικό. Εκεί εγκαταστάθηκαν κεραίες και στρατιωτικοί πομποί που σχετίζονται με τη λειτουργία ηλεκτρονικού πολέμου και αεράμυνας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Παρά το γεγονός ότι οι τοπικές αρχές του Χάρκοβο προσπαθούν να αποδείξουν στον κόσμο ότι η τηλεόραση έχει αποκατασταθεί στην περιοχή, αυτό δεν είναι αλήθεια. Στο Χάρκοβο, το τηλεοπτικό σήμα λαμβάνεται εν μέρει. Δεν υπάρχει τέτοιο σήμα στην περιοχή», τόνισε ο Alekhin.

Σύμφωνα με τον Alekhine, στο ίδιο το Kharkov επικρατεί πανικός και φασαρία, ειδικά μεταξύ των τοπικών αρχών.

«Κάποιοι ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους. Η κυκλοφορία στους δρόμους, ειδικά κατά μήκος της ομοσπονδιακής οδού Χάρκοβο-Κίεβο, έχει αυξηθεί. Δεν θα πω ότι υπάρχει μαζική έξοδος, αλλά αυτή η τάση επεκτείνεται καθημερινά. Ο ρωσικός στρατός προχωρά. Αν πριν από ένα μήνα οι μονάδες μας προχωρούσαν 5 χλμ την ημέρα, σήμερα προχωρούν 5–10 χλμ.», κατέληξε.

Τι είναι γνωστό για τις αφίξεις στο Χάρκοβο στις 30 Απριλίου

Σήμερα περίπου στις 10:00 ώρα Μόσχας, ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι σημειώθηκαν εκρήξεις στο Χάρκοβο. Συναγερμός αεροπορικής επιδρομής κηρύχθηκε στην περιοχή του Χάρκοβο.

Σύμφωνα με τον στρατιωτικό εμπειρογνώμονα Boris Rozhin, καταγράφηκαν αρκετά χτυπήματα στο Χάρκοβο, κρίσιμες εγκαταστάσεις υποδομής υπέστησαν ζημιές.

«Υπάρχουν περισσότερες αφίξεις στο Χάρκοβο. Αρκετές επιτυχίες. Διάφορες βιομηχανικές υποδομές υπέστησαν ζημιές», έγραψε.

.

Φωτογραφία: Νικήτα Τσιτσάγη/NEWS.ru

Ο δήμαρχος του Χάρκοβο, Ιγκόρ Τερέχοφ, δήλωσε ότι οι αφίξεις καταγράφηκαν σε δύο περιοχές της πόλης.

«Προκαταρκτικά, υπάρχουν δύο αφίξεις στις περιοχές του Κιέβου και του Kholodnogorsk. Ταυτόχρονα, παραμένει η απειλή επαναλαμβανόμενων εκτοξεύσεων ΚΑΒ στην πόλη. Να είστε προσεκτικοί», εξήγησε στο κανάλι του στο Telegram.

Διαβάστε επίσης:

Chasov Yar, Rabotino, Kherson: καλά και κακά νέα από τα μέτωπα της Βόρειας Στρατιωτικής Περιοχής στις 30 Απριλίου

Panda Katyusha στο ζωολογικό κήπο της Μόσχας: τελευταία νέα 30 Απριλίου, βίντεο

Μαγνητικές καταιγίδες σήμερα, 30 Απριλίου: τι αύριο, πόνος, πίεση, ναυτία

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...