Μαγνητικές καταιγίδες σήμερα, 30 Απριλίου: τι αύριο, πόνος, πίεση, ναυτία

 Η πιθανότητα να συμβεί μια ισχυρή μαγνητική καταιγίδα στη Γη σήμερα, 30 Απριλίου, είναι μόλις 5%, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Εργαστηρίου Ηλιακής Αστρονομίας του Ινστιτούτου Διαστημικών Ερευνών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών. 

Πρέπει να περιμένουμε γεωμαγνητικές διαταραχές αύριο;

Τι είναι γνωστό για τις μαγνητικές καταιγίδες στις 30 Απριλίου και 1 Μαΐου

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, δεν προβλέπονται ισχυρές μαγνητικές καταιγίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας σήμερα.

«Η πιθανότητα να συμβεί μαγνητική καταιγίδα είναι 5%. Η πιθανότητα να συμβεί μια ισχυρή μαγνητική καταιγίδα είναι 1%. Τις τελευταίες τρεις ώρες, η κατάσταση της μαγνητόσφαιρας ήταν ήρεμη. Δεν υπήρξαν μαγνητικές καταιγίδες τις τελευταίες 24 ώρες», λένε ειδικοί από το Ινστιτούτο Διαστημικής Έρευνας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.

Σύμφωνα με την υπηρεσία my-calend, αύριο 1η Μαΐου αναμένεται ισχυρή μαγνητική καταιγίδα μεγέθους τεσσάρων βαθμών.

«Η επόμενη ισχυρή μαγνητική καταιγίδα αναμένεται την 1η Μαΐου. Η δύναμή του θα είναι τέσσερις βαθμοί. Την ημέρα αυτή, μπορεί να υπάρξει μια ελαφρά επιδείνωση της υγείας: πονοκέφαλος, αδυναμία. Η προσοχή και η απόδοση μπορεί να μειωθούν και να εμφανιστεί υπνηλία. Προσπαθήστε να μην υπερβάλλετε τον εαυτό σας, ξεκουραστείτε περισσότερο, περπατήστε στον καθαρό αέρα. Η πιο κοινή πάθηση κατά τη διάρκεια μιας μαγνητικής καταιγίδας είναι ο πονοκέφαλος. Είναι πιθανά ξαφνικά άλματα της αρτηριακής πίεσης, ζάλη, γρήγορος καρδιακός παλμός και δυσκολία στην αναπνοή. Ο ύπνος μπορεί να διαταραχθεί και να εμφανιστεί αϋπνία. Κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας, οι άνθρωποι αποσπώνται, ευερέθιστοι, ανήσυχοι και κουράζονται γρήγορα», λέει η δημοσίευση my-calend.

Φωτογραφία: Shutterstock/FOTODOM

Τι συνιστούν οι γιατροί να κάνουμε κατά τη διάρκεια γεωμαγνητικών κραδασμών;

Ο ιατρός-θεραπευτής, υποψήφιος ιατρικών επιστημών Andrei Kondrakhin συμβουλεύει να ακολουθήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής κατά τη διάρκεια μαγνητικών καταιγίδων και να εγκαταλείψετε τη σωματική δραστηριότητα, ώστε το σώμα να μπορεί να επιβιώσει πιο εύκολα από γεωμαγνητικές διαταραχές.

«Το πιο δύσκολο πράγμα για το σώμα είναι όταν οι εσωτερικές του ρυθμίσεις και οι ρυθμίσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος αρχίζουν να αλλάζουν. Αν υπάρξει μαγνητική καταιγίδα και ασκήσουμε επιπλέον άγχος στον εαυτό μας, τότε η υγεία μας μπορεί να επιδεινωθεί, να νιώσουμε αυτή την καταιγίδα πιο έντονα», σημείωσε ο γιατρός .

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κύριο λάθος είναι η παραβίαση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, συμπεριλαμβανομένης της κατανάλωσης αλκοόλ, του καπνίσματος, της συναισθηματικής εξάντλησης και της έλλειψης ύπνου, που ενισχύουν την επίδραση μιας μαγνητικής καταιγίδας στο σώμα.

Η Καθηγήτρια και Διδάκτωρ Ιατρικών Επιστημών Rina Zaslavskaya, σε συνέντευξή της στο NEWS.ru, είπε ότι ένας υγιής άνθρωπος μπορεί να αισθάνεται φυσιολογικός και να μην βιώνει ασθένειες κατά τη διάρκεια μαγνητικών καταιγίδων, αλλά όσοι πάσχουν από καρδιαγγειακές παθήσεις πρέπει να είναι προσεκτικοί.

«Σε ένα άτομο που πάσχει από καρδιαγγειακά νοσήματα, οι κρίσεις στηθάγχης γίνονται πιο συχνές ή αρχίζει στηθάγχη χαμηλής τάσης και συμβαίνουν διακοπές στη λειτουργία της καρδιάς. Η αρτηριακή πίεση μπορεί επίσης να αρχίσει να αυξάνεται και να πέφτει απότομα», σημείωσε.

Ετικέτες

υγείαμαγνητικές καταιγίδεςΝέαπροβλέψεις

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...