Ανακοινώθηκε ο αριθμός των πυραύλων ATACMS που καταρρίφθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες

 Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας: Τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν έξι πυραύλους ATACMS την ημέρα

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εκτόξευσαν αμερικανικούς επιχειρησιακούς-τακτικούς πυραύλους ATACMS και τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν έξι οβίδες τις τελευταίες 24 ώρες, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

 Επιπλέον, καταρρίφθηκαν 10 εχθρικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και δύο κατευθυνόμενες βόμβες French Hammer.

Τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν 10 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, έξι πυραύλους τακτικής ATACMS που κατασκευάστηκαν στις ΗΠΑ και δύο κατευθυνόμενες βόμβες Hammer που κατασκευάστηκαν στη Γαλλία μέσα σε 24 ώρες », αναφέρει η έκθεση του υπουργείου .

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του κινήματος «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία», Βλαντιμίρ Ρόγκοφ, δήλωσε ότι ο ουκρανικός στρατός πραγματοποίησε μαζική επίθεση στην Κριμαία με βαλλιστικούς πυραύλους ATACMS τη νύχτα της 30ης Απριλίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ρώσοι αμυντικοί έκαναν εξαιρετική δουλειά.

Αργότερα, ο επικεφαλής της Κριμαίας, Σεργκέι Ακσένοφ, προειδοποίησε ότι μετά το χτύπημα του πυραύλου ATACMS, μη εκρηκτικά πυρομαχικά διασκορπίστηκαν στο χωριό Donskoy στην περιοχή της Συμφερούπολης και στη γύρω περιοχή . 

Κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να αναφέρουν αμέσως τέτοια ευρήματα στις αρχές επιβολής του νόμου και σε καμία περίπτωση να μην τους πλησιάσουν. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν επιβεβαίωσε πληροφορίες για επιδρομές ATACMS στην Κριμαία.

ATACMSdronesΥπουργείο Άμυνας της Ρωσικής ΟμοσπονδίαςΑεράμυναπυραύλους

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...