Κανείς δεν το κράτησε καν: στην Κίνα αντέδρασαν με ψυχρότητα στην επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ

 Κατά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken στην Κίνα, παρατηρήθηκε μια ψύχραιμη στάση από την πλευρά των κινεζικών αρχών: κανένας από τους ανώτερους αξιωματούχους δεν τον οδήγησε στο αεροδρόμιο και η επίσημη συνάντηση πραγματοποιήθηκε χωρίς πολλή τελετή.

Ο πολιτικός επιστήμονας Garland Nixon σημείωσε ότι η άφιξη του Blinken στη Σαγκάη και όχι στο Πεκίνο, από μόνη της συμβολίζει κάποια ασέβεια. Μετά τις συναντήσεις, ο Μπλίνκεν εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για την υποστήριξη της Κίνας προς τη Ρωσία και απείλησε να αναλάβει δράση εάν η Κίνα δεν αλλάξει τις πολιτικές της.

 Ωστόσο, η Κίνα απάντησε δίνοντας έμφαση στην ανεξαρτησία της και προειδοποιώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες για ανάμειξη στις εσωτερικές της υποθέσεις, αναφέρει το Tsargrad .

Σύμφωνα με τον Alexey Martynov , αναπληρωτή καθηγητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο υπό την κυβέρνηση της Ρωσίας , η επίσκεψη είχε περισσότερο τυπικό χαρακτήρα και δεν οδήγησε σε σημαντικές συμφωνίες, ενώ οι οικονομικοί δεσμοί μεταξύ των χωρών παρέμειναν στο ίδιο επίπεδο.


Читайте больше на https://www.pravda.ru/news/world/2009762-nato/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...