O Αρχηγός της RAF προκαλεί την Ρωσία: «Είμαστε έτοιμοι και θα χάσετε»! Θεωρεί ότι η βρετανική Αεροπορία θα κάνει τη διαφορά

 Ο Σερ Ρίτσαρντ Νάιτον, ο οποίος βρέθηκε πρόσφατα στη θέση του Αρχηγού της  RAF, επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της βρετανικής Αεροπορίας  να αντιμετωπίσει τη Ρωσία εν μέσω ανησυχιών για στρατιωτικές περικοπές στην Βρετανία, αναφέρουν τα ΜΜΕ της χώρας.

Ο Σερ Ρίτσαρντ  τόνισε την ετοιμότητα του Ηνωμένου Βασιλείου να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους του στην εναρκτήρια ομιλία του στην Παγκόσμια Διάσκεψη Αρχηγών Αεροπορίας & Διαστήματος ιδίως ως απάντηση δηλώσεων του Β.Πούτιν ότι τα δυτικά μαχητικά θα ε΄χουν την ίδια τύχη με αυτή των αρμάτων μάχης των Ουκρανών.

Ο Βρετανός Α/ΓΕΑ Τόνισε την ανάγκη αποστολής σαφούς μηνύματος στους αντιπάλους ότι η RAF έχει πραγματικές δυνατότητες και είναι προετοιμασμένη και επέμεινε λέγοντας:

«Είμαστε έτοιμοι να πετάξουμε και να πολεμήσουμε και θα χάσουν».

Τα λόγια του, ωστόσο, έρχονται σε μια στιγμή που η κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου είναι υπό εξέταση λόγω στρατιωτικών περικοπών που επηρεάζουν όχι μόνο τη RAF, αλλά και τον Στρατό και το Βασιλικό Ναυτικό.

Η Telegraph ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέδωσαν μια προειδοποίηση νωρίτερα αυτό το έτος, υποδεικνύοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θεωρείται πλέον μια κορυφαία μαχητική δύναμη λόγω των μειώσεων των υπηρεσιών.

Εν τω μεταξύ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιβεβαίωσε ότι οι προμήθειες δυτικών όπλων στην Ουκρανία δεν θα άλλαζαν την πορεία της σύγκρουσης.

Είπε ότι οι δυτικοί πύραυλοι «προκαλούν κάποια ζημιά, αλλά τίποτα κρίσιμο δεν συμβαίνει» για τις ρωσικές δυνάμεις.

Ο Πούτιν πρόσθεσε δε, ότι τα δυτικά άρματα μάχης  και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα που παραδόθηκαν στην Ουκρανία επίσης δεν είχαν κανένα σημαντικό αντίκτυπο στις μάχες και έχουν γίνει «στόχοι προτεραιότητας» για τον ρωσικό στρατό.

Υποστήριξε δε ότι τα ξένα άρματα  «καίγονται ακόμη καλύτερα» ακόμη και από τα άρματα μάχης επί σοβιετικής εποχής που εξακολουθούν και στο απόθεμα του ουκρανικού στρατού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...