Πούτιν: Ελπίζω το μοντέλο διάσωσης της Κύπρου να μην εφαρμοστεί ξανά

Την ελπίδα ότι το μοντέλο διάσωσης που χρησιμοποιήθηκε στην Κύπρο δεν θα χρησιμοποιηθεί και μελλοντικά, εξέφρασε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν που συναντήθηκε με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στα εγκαίνια έκθεσης στο Ανόβερο, προσθέτοντας ότι η Ρωσία έχει λάβει την απόφαση για αναδιάρθρωση του δανείου προς την Κύπρο.

Από την πλευρά της η Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε την άποψη ότι η Ευρώπη θα πρέπει να βρει τα βαθύτερα αίτια της κρίσης και να τα αντιμετωπίσει, μια αποστολή που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.
Αναφερόμενος στην κρίση στην κορεατική χερσόνησο, ο Πούτιν εξέφρασε την ανησυχία του για την κλιμάκωση, επισημαίνοντας πως αν συμβεί κάτι, το Τσέρνομπιλ θα μοιάζει με...παραμυθάκι.
«Δεν θα το κρατήσω μυστικό, ανησυχούμε για την κλιμάκωση της κρίσης στην κορεατική χερσόνησο, επειδή είμαστε γείτονες. Και αν - ο μη γένοιτο - συμβεί κάτι, το Τσέρνομπιλ, για το οποίο όλοι γνωρίζουμε, θα φαίνεται σαν παιδικό παραμύθι. Υπάρχει τέτοια απειλή ή όχι; Πιστεύω ότι υπάρχει…Θα προέτρεπα άπαντες να ηρεμήσουν…και να αρχίσουν να λύνουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί εδώ και πολλά χρόνια».

Ο Πούτιν επαίνεσε επίσης την απόφαση των ΗΠΑ αυτό το σαββατοκύριακο να αναβάλουν προγραμματισμένη πυραυλική δοκιμή, ως μια κίνηση αποκλιμάκωσης.

«Πιστεύω ότι θα πρέπει όλοι να ευχαριστήσουμε την αμερικανική ηγεσία γι' αυτό το βήμα. Ελπίζω ότι θα επισημανθεί από τους βορειοκορεάτες εταίρους μας, ότι θα εξαχθούν ορισμένα συμπεράσματα, όλοι θα ηρεμήσουν και θα αρχίσει η από κοινού εργασία για να αμβλυνθεί η κατάσταση», δήλωσε ο Πούτιν.


Η Μέρκελ από την πλευρά της δήλωσε ότι συμφωνεί με τον Πούτιν πως η Βόρειος Κορέα θα πρέπει να σταματήσει τις προκλήσεις. 

ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ

Τελεσίγραφο Βρυξελλών στη Λισαβόνα

Η Πορτογαλία πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα εάν θέλει παράταση στην αποπληρωμή των δανείων του πακέτου διάσωσης, διαμήνυσε η Κομισιόν, μετά την...

ΥΨΟΥΣ 1,37 ΕΚΑΤ

Συνελήφθη ο Ανδρ. Κουρή για χρέη των Metropolis

Σε τρεις συλλήψεις για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο προχώρησε χθες η Αστυνομία. Συγκεκριμένα, συνελήφθη στο Χαλάνδρι ο 38χρονος Ανδρέας Κουρής, για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 1.372.930,21...

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ

Στη φυλακή άλλος ένας για την υπόθεση Energa και Hellas Power

Προφυλακιστέος κρίθηκε ακόμη ένας από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση των εταιρειών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας Energa και Hellas Power μετά την απολογία του ενώπιον του ειδικού ανακριτή για...

ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΣΚΑΙ

ΠΑΣΟΚ: Εγκώμιο στη Χρυσή Αυγή η εκπομπή Τράγκα

«Πράξη ουσιαστικού εγκωμιασμού της ναζιστικής βίας» χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ την προβολή της χθεσινής εκπομπής του Γιώργου Τράγκα με καλεσμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. 

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΣτΕ: Νόμιμη η μεταβίβαση της Κασσιώπης

Νόμιμη και σύμφωνη με τη Σύνταγμα ήταν η μεταβίβαση του ακινήτου της Κασσιώπης, στην Κέρκυρα, στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, που έγινε στο πλαίσιο της διαδικασίας..

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Ξεσηκώνει την ΠΝΟ η πρόταση για «πλοίο-ασφαλείας»

Αντιδράσεις στο ναυτεργατικό κόσμο, προκαλεί πρόταση του υπουργού Ναυτιλίας Κώστα Μουσουρούλη στη Βουλή, προς τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων που συμμετέχουν στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου...

ΧΙΛΗ

WikiLeaks: Το Βατικανό επιχειρούσε να υποβαθμίσει τα εγκλήματα Πινοσέτ

Το Βατικανό επιχειρούσε να υποβαθμίσει τα εγκλήματα που διέπραττε κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του στη Χιλή ο Αουγκούστο Πινοτσέτ, χαρακτηρίζοντάς τα «κομμουνιστική προπαγάνδα»,..

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΜΑΝΙΤΑΚΗ

Κεδίκογλου: Οι επίορκοι πρέπει να αντικατασταθούν άμεσα

Την ανάγκη να αντικατασταθούν άμεσα οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου που επιχείρησε να εκ νέου να διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει θέμα...

SPIEGEL

Γιατί η Τρόικα σταμάτησε τη συγχώνευση Εθνικής - Eurobank

Πίσω από το «βέτο» της Τρόικας και το «πάγωμα» της δρομολογούμενης συγχώνευσης μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank κρύβεται ο φόβος να απαναληφθεί η..

ΓΡΑΠΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ

Γκρίλο: Η Ιταλία μπορεί να καταλήξει σαν την Ελλάδα

Με την αντίστοιχη της Ελλάδας παραλλήλισε την οικονομική κατάσταση της Ιταλίας ο κωμικός ηθοποιός και επικεφαλής του κινήματος «Πέντε Αστέρων», Μπέπε Γκρίλο. 

ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Μαχαίρια και κινητά «φυτρώνουν» συνεχώς στις φυλακές

Πλήθος νέων μαχαιριών και κινητών τηλεφώνων «φύτρωσαν» και πάλι στις φυλακές των Τρικάλων και των Γρεβενών, παρά τους συνεχείες ελέγχους

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΚΡΥΦΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

Γαλλία: Στη δίνη σκανδάλου και ο Φαμπιούς

Σεισμός στα Ηλύσια. Μετά το σκάνδαλο με τον πρώην υπουργό Καϊζάκ και τον κρυφό λογαριασμό στην Ελβετία, στο στόχαστρο βρίσκεται τώρα, ο υπουργός εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, ο οποίος...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...