Ουκρανία: Αποφυλακίστηκαν δύο υπουργοί της κυβέρνησης Τιμοσένκο

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Γιούρι Λουτσένκο, περνά το κατώφλι της φυλακής μετά από 28 μήνες.
Είναι ένας από τους έξι κρατούμενους που έλαβαν χάρη από τον Πρόεδρο της χώρας Βίκτορ Γιανούκοβιτς, που όμως δεν δείχνει πρόθυμος να κάνει το ίδιο με τη στενή σύμμαχο του Λουτσένκο, πρώην πρωθυπουργό, Γιούλια Τιμοσένκο.


«Θέλω με την πρώτη ευκαιρία να συναντήσω τη Γιούλια Τιμοσένκο. Είναι πολύ σημαντικό για μένα. Είμασταν στην ίδια κλούβα και στην ίδια φυλακή. Και θα τη στηρίξω στον κοινό μας αγώνα», δήλωσε ο Λουτσένκο.

Το τελευταίο διάστημα ο Πρόεδρος Γιανούκοβιτς δεχόταν έντονες πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και δυτικές κυβερνήσεις. Τον κατηγορούσαν για επιλεκτική εφαρμογή της δικαιοσύνης και ζητούσαν να προχωρήσει στην αποφυλάκιση των στελεχών της αντιπολίτευσης.

«Είμαι σίγουρος πως μετά την αποφυλάκιση του Γιούρι Λουτσένκο η αντιπολίτευση θα γίνει πιο ισχυρή. Και πιστεύω πως ο Γιούρι θα επιστρέψει στον πολιτικό στίβο το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε το ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης Αρσένι Γιατσένουκ κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Κίεβο με αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης της Ουκρανίας.

Ελεύθερος είναι από σήμερα και ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Γεόργι Φιλιπτσούκ, επίσης στενός συνεργάτης της Τιμοσένκο.





πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...