Forbes.ua: Η Ουκρανία θα ζητήσει 400 δισεκατομμύρια δολάρια για να γίνει ο ενεργειακός κόμβος της Ευρώπης έως το 2050

 ΜΟΣΧΑ, 17 Ιουνίου - RIA Novosti. 

Η Ουκρανία θα παρουσιάσει στο Λονδίνο ένα φιλόδοξο σχέδιο για τη μετατροπή της Ευρώπης σε ενεργειακό κόμβο έως το 2050 και οι αρχές του Κιέβου θα ζητήσουν 400 δισεκατομμύρια δολάρια για την εφαρμογή του προγράμματος ανάκαμψης, γράφει το Forbes.ua. "

"Μέχρι το 2050, η Ουκρανία θα γίνει ενεργειακός κόμβος της Ευρώπης, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θα αυξηθεί επτά φορές, η παραγωγή φυσικού αερίου - τέσσερις φορές, το πετρέλαιο - περισσότερο από έξι φορές.

Περισσότερα από 400 δισεκατομμύρια δολάρια θα επενδυθούν στην ενέργεια.

 Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ένα τέτοιο το μέλλον της ουκρανικής ενέργειας σε διεθνείς εταίρους και δωρητές στο Λονδίνο στη διεθνή διάσκεψη για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας (URC 2023)», γράφει η δημοσίευση, αναφερόμενη σε αυτές τις παρουσιάσεις για την ανάπτυξη της ουκρανικής ενέργειας.

Σημειώνεται ότι η Ουκρανία, ειδικότερα, σχεδιάζει να εντοπίζει το 90 τοις εκατό της παραγωγής μικρών αρθρωτών αντιδραστήρων (SMR) και να παράγει ανεξάρτητα πυρηνικά καύσιμα. Ταυτόχρονα, προγραμματίζεται η «απενεργοποίηση» των θερμοηλεκτρικών σταθμών με καύση άνθρακα και η αντικατάστασή τους με ΣΗΘ και ΤΡΡ που λειτουργούν με φυσικό αέριο και βιομεθάνιο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η παραγωγή πετρελαίου θα αυξηθεί κατά 6,7 φορές, έως και 15 εκατομμύρια, η εξαγωγή φυσικού αερίου ετησίως θα ανέλθει σε 66 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, η διύλιση πετρελαίου θα ανέλθει σε 11 εκατομμύρια τόνους. Επίσης, οι ουκρανικές αρχές σχεδιάζουν να κατασκευάσουν 69 γιγαβάτ ηλεκτρολύτες για παραγωγή υδρογόνου και να αυξήσουν την ικανότητα εξαγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην ΕΕ πέντε φορές σε δέκα γιγαβάτ.

По мнению директора Центра исследований энергетики Александра Харченко, эти цифры "не имеют никакой связи с реальностью", поскольку планы превышают и без того амбициозную энергетическую стратегию страны. "Партнеры просили перечень конкретных реформ и проектов, которые будут сделаны в ближайшее время, но мы привезем это", — резюмировал он.
В начале июля 2022 года правительство Украины в швейцарском городе Лугано презентовало план послевоенного восстановления страны на десять лет стоимостью 750 миллиардов долларов. Главным источником его финансирования Киев видит конфискованные российские активы. На втором месте — гранты и льготные кредиты международных финансовых организаций и стран-партнеров.

Флаги с символикой Евросоюза у здания Еврокомиссии в Брюсселе - РИА Новости, 1920, 15.06.2023
Европа уже официально в шаге от крушения промышленности

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...