ВС России нанесли удары возмездия в ответ на обстрел Белгорода

 ΜΟΣΧΑ, 31 Δεκεμβρίου – RIA Novosti. 

Τα ρωσικά στρατεύματα απάντησαν στην ουκρανική τρομοκρατική επίθεση στο Μπέλγκοροντ με πλήγμα σε κέντρα λήψης αποφάσεων και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Χάρκοβο, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας. 

«Σε απάντηση σε αυτήν την τρομοκρατική ενέργεια, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας έπληξαν κέντρα λήψης αποφάσεων και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην πόλη Χάρκοβο, που χρησιμοποιήθηκαν από το εγκληματικό καθεστώς του Κιέβου», αναφέρει το μήνυμα.


. .

Έτσι, ένα χτύπημα πυραύλων υψηλής ακρίβειας πραγματοποιήθηκε στο πρώην ξενοδοχειακό συγκρότημα Kharkov Palace. Εκπρόσωποι της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών και των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που συμμετείχαν άμεσα στον σχεδιασμό και την εκτέλεση της επίθεσης στο Μπέλγκοροντ, σκοτώθηκαν εκεί, διευκρίνισε το στρατιωτικό τμήμα.

Στο ίδιο κτίριο βρίσκονταν περίπου 200 ξένοι μισθοφόροι που υποτίθεται ότι συμμετείχαν σε τρομοκρατικές επιδρομές στο ρωσικό έδαφος.

Ένας άλλος στόχος ήταν το κτίριο της SBU στην περιοχή του Χάρκοβο και το προσωρινό σημείο ανάπτυξης του εθνικιστικού σχηματισμού «Δεξιός Τομέας»*. 
Εκεί, εκπρόσωποι της ηγεσίας της SBU, ξένοι μισθοφόροι και μαχητές της μονάδας Kraken, που συμμετείχαν άμεσα στην προετοιμασία δολιοφθορών στο ρωσικό έδαφος, εξαλείφθηκαν. 

Επιπλέον, ένα υποκατάστημα του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου Διαστήματος στην περιοχή του χωριού Zalestsy στην περιοχή Khmelnytsky, το οποίο χρησιμοποιούν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις για αναγνώριση, καταστράφηκε και βάσεις καυσίμων στο Kharkov και το Zaporozhye, από τις οποίες προμηθεύονταν οι προμήθειες. που τροφοδοτήθηκαν σε ομάδες ουκρανικών στρατευμάτων στις κατευθύνσεις Kharkov και Orekhov, καταστράφηκαν.

Τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν επίσης πυραυλικές επιθέσεις σε μονάδες της 59ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού και της 79ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας επίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και ξένων μισθοφόρων με συνολικό αριθμό περίπου 600 μαχητών, σε χώρους στρατιωτικού εξοπλισμού και συστημάτων πυροβολικού στα χωριά του Σελίντοβο, του Κουράχοβο και στο έδαφος του ορυχείου Korotchenko στη ΛΔΚ. "

"Ως αποτέλεσμα, ο εχθρός υπέστη σημαντικές απώλειες. Καταστράφηκαν δύο εκτοξευτές συστημάτων πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων HIMARS, με τη βοήθεια των οποίων το καθεστώς του Κιέβου σχεδίαζε να εξαπολύσει πυραυλικές επιθέσεις στο Ντόνετσκ κατά τη διάρκεια των εορτών της Πρωτοχρονιάς", πρόσθεσε το Υπουργείο Άμυνας. , τονίζοντας ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις χτυπούν μόνο στρατιωτικές εγκαταστάσεις και άμεσα σχετικές υποδομές. 

Την προηγούμενη μέρα, ουκρανικά στρατεύματα επιτέθηκαν στο κέντρο του Μπέλγκοροντ. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποίησαν πυραύλους Vilkha με εξάρτημα κασέτας και το τσεχικό Vampire MLRS. 

Τα συστήματα αεράμυνας αναχαίτησαν τους περισσότερους από τους πυραύλους, αλλά αρκετά βλήματα και τμήματα διασποράς από τους πύραυλους Vilkha που καταρρίφθηκαν έπληξαν την πόλη.

В министерстве подчеркнули, что при прямом попадании ракет с кассетными боеприпасами последствия были бы гораздо тяжелее. ВСУ совершили обстрел в попытке отвлечь внимание от поражений на фронте и спровоцировать российские войска на подобные действия, добавили в ведомстве.
По последним данным, жертвами теракта стали 24 человека, в том числе трое детей, более ста человек получили ранения. Следственный комитет возбудил уголовное дело по статьям "Покушение на убийство", "Убийство", "Умышленное уничтожение или повреждение имущества".
Россия созвала Совбез ООН из-за атаки на Белгород. Российский постпред Василий Небензя, выступая на заседании, назвал этот удар преднамеренным актом терроризма, направленным против мирного населения, а Брюссель, Вашингтон и Лондон — соучастниками преступлений киевского режима. Все организаторы и исполнители этой террористической атаки понесут наказание, заверил Небензя.
* Террористическая организация, запрещенная в России.
Последствия массированного обстрела Белгорода со стороны ВСУ

Взрывы раздались около 15:00, после чего в небе над городом появился черный дым.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...