Η ζημιά στην Κριμαία από τον υδάτινο αποκλεισμό μπορεί να ξεπεράσει το ένα τρισεκατομμύριο ρούβλια

 ΣΙΜΦΕΡΟΠΟΛ, 4 Ιουλίου - RIA Novosti. 

Η ζημιά στην Κριμαία από τον αποκλεισμό του νερού μπορεί να ανέλθει σε περισσότερα από ένα τρισεκατομμύριο ρούβλια, δήλωσε στο RIA Novosti ο Σεργκέι Τροφίμοφ, επικεφαλής της επιτροπής νομοθεσίας του κοινοβουλίου της Κριμαίας, αναπληρωτής επικεφαλής της ομάδας εργασίας για την αξιολόγηση των συνεπειών του αποκλεισμού. 

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι το περιφερειακό διαιτητικό δικαστήριο κατέγραψε την πρώτη αξίωση για ζημιά στον προϋπολογισμό της δημοκρατίας από τον υδάτινο αποκλεισμό της χερσονήσου με το ποσό των αξιώσεων κατά του Κιέβου για περισσότερα από 152 δισεκατομμύρια ρούβλια.


"Τώρα ιδιωτικοί οργανισμοί και μεμονωμένοι επιχειρηματίες, που επίσης υπέφεραν, μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτή τη δίκη. Υπάρχουν τέτοια γεγονότα και δεν είναι μεμονωμένα, όταν άνθρωποι και επιχειρήσεις υπέστησαν τεράστιες ζημιές λόγω του αποκλεισμού του νερού. Έτσι, το ύψος της σωρευτικής ζημίας, σύμφωνα με σε μια πρόχειρη εκτίμηση, που εκφράστηκε στην ομάδα εργασίας, μπορεί να ανέλθει σε περισσότερα από ένα τρισεκατομμύριο ρούβλια», είπε ο Τροφίμοφ.

По его словам, именно перекрытие в 2014 году Северо-Крымского канала привело в последующем к тяжелым последствиям засухи на полуострове и ограничениям в подаче воды, отчего пострадали в том числе промышленные и сельскохозяйственные предприятия.
Украина обеспечивала до 85 процентов потребностей Крыма в пресной воде через идущий от Днепра канал. Однако после воссоединения полуострова с Россией подача воды по каналу в республику полностью прекратилась в одностороннем порядке. Разблокировать его удалось в конце февраля 2022 года, после начала спецоперации.
Вид на Черноморское побережье и поселок Мисхор с вершины горы Ай-Петри в Крыму - РИА Новости, 1920, 03.07.2023
В Крыму отреагировали на заявление Шольца о статусе полуострова

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...