Πού πίνουν το ποτό τους οι ντόπιοι στη Θεσσαλονίκη..

Βρισκόμαστε στη Θεσσαλονίκη, έναν από τους πιο δημοφιλείς και αγαπημένους προορισμούς μας. Ακολουθούμε τα βήματα των ντόπιων και για τις βραδινές μας εξόδους επιλέγουμε στέκια που αποτελούν δημοφιλή επιλογή και για τους ίδιους.

Ακολουθούν δέκα προτάσεις στο κέντρο της πόλης που μας προσκαλούν να τα πιούμε με τους φίλους μας!

Vogatsikou 3


Καθαρόαιμο μπαρ, που όσοι αγαπούν το ποτό και τα cocktails συμπεριλαμβάνουν στις κορυφαίες επιλογές –κι όχι άδικα. Στη θέση του ιστορικού Bel Air (η παλιά επιγραφή του οποίου βρίσκεται στο "πόδι" του μπαρ και μαρτυρά το παρελθόν) και στην ακριβή οδό που μαρτυρά το όνομά του, το Vogatsikou 3 είναι ένα all day cafe bar που φαίνεται να πρεσβεύει άψογα την φιλοσοφία παροχής υπηρεσιών επιπέδου. Οι λάτρεις των αποσταγμάτων, εδώ θα καλύψετε με τον καλύτερο τρόπο την ανάγκη σας για έναν χώρο που "εκπαιδεύει" χωρίς να το προσπαθεί και που γοητεύει χωρίς να το επιδιώκει. Κλασσικά cocktails, long drinks, moktails, κρασιά από τον ελληνικό αμπελώνα και σαμπάνιες συνθέτουν το κατάλογο και ανεβάζουν τον πήχη στον τομέα της διασκέδασης.
Πληροφορίες
Βογατσικού 3, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 222899, fb page: VOGATSIKOU 3

Bord de l'eau


Το bord de l'eau drinkroom είναι ένα κομψό μπαρ μέσα σε μία εμπορική στοά επί της Εγνατίας, κρυμμένο από την κοινή θέα και περιτριγυρισμένο από δημιουργικές επιχειρήσεις και γραφεία. Αποτελεί ιδανική επιλογή για να να χαλαρώσετε με ένα απογευματινό κοκτέιλ. Πρόκειται για έναν από τους πιο ιδιαίτερους (πολυ)χώρους της Θεσσαλονίκης. Το drink room του Bord de l'eau θα γίνει αγαπημένο σας αν αναζητάτε cool και easy going μέρη. Όλα εδώ τιμούν το σύγχρονο design και την urban κουλτούρα, τα περισσότερα από τα όσα βλέπετε είναι χειροποίητα, ενώ το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα μοναδικό σκηνικό που όμοιο του δεν υπάρχει στην πόλη. Ένας ζωντανός χώρος όπου συχνά πραγματοποιούνται καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, πάντα πιστές στην αισθητική και τον χαρακτήρα του bord de l'eau.
Πληροφορίες
Εγνατίας 45, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 541237, drinkroom.gr

Sinatra


Ένα concept espresso wine bar που έχει κερδίσει τις καλύτερες εντυπώσεις, στο σημείο που ενώνεται η Μητροπόλεως με την Κομνηνών, το Sinatra, συνεχίζει σταθερά να διανύει περίοδο ανόδου και εξέλιξης. Με εξειδίκευση στο κρασί, διαθέτει μεγάλη γκάμα σε εκλεκτές ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα (περίπου 80 συνολικά) οι οποίες συνοδεύονται άριστα με μια Coca (ισπανική pizza) της επιλογής σας ή κάποιο προσεγμένο πλατό τυριών και αλλαντικών. Το μεσημέρι ή το βράδυ προτιμήστε το για ένα after office ποτήρι κρασί συνοδευόμενο από ειδικό μενού προσαρμοσμένο και δημιουργημένο αποκλειστικά για κρασί. Χαλαρώστε με την παρέα σας σε αυτό το ευχάριστο περιβάλλον με το "βαρύ" όνομα που μόνο jazz και eclectic μουσικές θα μπορούσε να παίζει. Insider tip τα wine cocktails του καταλόγου που πραγματικά αποτελούν must try.
Πληροφορίες
Μητροπόλεως 20 & Κομνηνών, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 223739, fb page: Sinatra espresso wine bar

Salto


Από την πρώτη μέρα λειτουργίας του κατάφερε να μετατραπεί σε hot spot στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, συγκεντρώνοντας την αφρόκρεμα της πόλης. Αυτό το espresso-wine bar είναι ιδανική επιλογή τόσο για καφέ όσο και για ένα ποτήρι κρασί με την παρέα ή τους συναδέλφους μετά τη δουλειά. Η μουσική κινείται σε all time classic μελωδίες, ενώ το στοιχείο που σίγουρα το χαρακτηρίζει είναι η ενημερωμένη wine list, που ανανεώνεται συνεχώς ακολουθώντας πιστά τις επικρατέστερες τάσεις της αγοράς. Στα plus του η εξειδίκευση στα classic cocktails, που παρασκευάζονται με ιδιαίτερη μαεστρία από έμπειρους bartenders.
Πληροφορίες
Καρόλου Ντηλ 6, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 222206, fb page: Salto

Paraty- Feels like Home


Το Paraty στα Λαδάδικα, είναι ένας χώρος που από την πρώτη στιγμή "μαρτυρά" προσωπικότητα, αγάπη και μεράκι. Σίγουρα, ένα από τα ασυναγώνιστα ατού του είναι η διακόσμηση. Η έμπνευση πρωταγωνιστεί σε κάθε γωνιά και ο επισκέπτης αισθάνεται πως βρίσκεται σε ένα σπίτι δύο ορόφων που αγκαλιάζει όποιον διακρίνεται για την αισθητική του. Την επιμέλεια του χώρου άλλωστε "υπογράφει" η ταλαντούχα Έφη Γιοσμά, η οποία μόνο εμπνευσμένους χώρους μπορεί να δημιουργεί. Στο Paraty, που πήρε το όνομά του από το ομώνυμο χωριό της Βραζιλίας, μπορείτε να απολαύσετε μια πλούσια ποικιλία από κρασιά ιδίως ελληνικού αμπελώνα, αλλά και καθαρά ποτά και cocktails.
Πληροφορίες
Πίνδου 8, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 522403, fb page: Paraty & Loft

Spinte


Το μοναδικό γνήσιο whisky bar της πόλης. Το Spinte αποτελεί μια από τις καλύτερες προτάσεις για τους εραστές των αποσταγμάτων και την πιο ολοκληρωμένη για τους αιώνιους λάτρης του whisky. Εδώ, συναντάμε περισσότερες από 550 ετικέτες αποσταγμάτων, πάνω από 370 ετικέτες whisky, ενώ λίαν συντόμως την μπάρα του θα κοσμεί κι ένα section αφιερωμένο σε ελληνικά παλαιωμένα αποστάγματα. Bar manager o Αλέξανδρος Σουρμπάτης, από τους πλέον έμπειρους του κλάδου. Από τον κατάλογο που έχει δημιουργήσει, πέραν των άλλων, συνιστούμε ανεπιφύλακτα το Smokers Delight μια έμπνευση από την ταινία "Coffee and Cigarettes" που θα σας αφήσει τη γεύση της στο στόμα.
Πληροφορίες
Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 230248, fb page: Spinte "the whisky bar"

Γορίλας 


Από τα πιο δημοφιλή νέα στέκια της πόλης, σε μια από τις πιο παλιές και ιστορικές περιοχές της. Το Γορίλας, λοιπόν, είναι ένα cocktail bar στα Άνω Λαδάδικα που ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του στις επιλογές των ντόπιων τόσο για τον industrial αισθητικής minimal χώρο του, με funky και χειροποίητες λεπτομέρειες, όσο και για την εξειδίκευσή του στα cocktails. Διαθέτει μια ενημερωμένη κάβα με περισσότερες από 200 ετικέτες σε επιλεγμένα spirits, ενώ αναλόγως τα εποχιακά υλικά δημιουργούνται και cocktail menus με signature προτάσεις.
Πληροφορίες
Βεροίας 3, Θεσσαλονίκη, τηλ. 6977 590306, fb page: Γορίλας

Cocktail Bar


Αν ένα bar στη Θεσσαλονίκη έχει "εκπαιδεύσει" το κοινό του στο να δοκιμάζει ποιοτικά cocktails, αυτό είναι το Cocktail Bar στην οδό Πολυτεχνείου. Πρόκειται για το πρώτο self service bar της πόλης, το οποίο διαθέτει ένα βιομηχανικό χώρο με άποψη και μια μεγάλη μπάρα που θα σας "φιλοξενήσει" με τον καλύτερο τρόπο. Εδώ, πέραν των κλασσικών cocktails κι όσων αναγράφονται στους μαυροπίνακες, μπορείτε να αναλύσετε τις γεύσεις που προτιμάτε και λίγα λεπτά αργότερα να απολαμβάνετε κάτι κομμένο και ραμμένο στα γούστα σας.
Πληροφορίες
Πολυτεχνείου 17Α (Στοά), Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 524242, fb page: Cocktail Bar

Cheval


All day στέκι στην Μητροπόλεως με έντονο το στοιχείο του wine bar. Το Cheval θα σας κερδίσει από την πρώτη στιγμή με την προσεγμένη και καλαίσθητη διακόσμηση που πρεσβεύει το urban chic design, ενώ θα σας κάνει οπαδούς του με τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του. Εδώ θα έρθετε από νωρίς το πρωί για τον καφέ ή το χυμό σας, αλλά και καθόλη τη διάρκεια της ημέρας για το προσεγμένο μενού φαγητού, τις εξαιρετικές ετικέτες κρασιού, τα καθαρά ποτά και τα cocktails του.
Πληροφορίες
Μητροπόλεως 51, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 282822, fb page: Cheval

Hostel 9


Στο νούμερο 9 της λεωφόρου Νίκης το Hostel 9 cocktail bar σερβίρει απ' το πρωί καφέ, από ποικιλίες ανώτερης ποιότητας espresso, ενώ το βράδυ μετατρέπεται σε cocktail bal με εμπνευσμένη cocktail list και εντυπωσιακή λίστα με premium spirits και σαμπάνιες. Τα events και τα parties με guest djs που διοργανώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα, συγκαταλέγονται στους λόγους που το Hostel 9 αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή στέκια των ντόπιων.
Πληροφορίες
Λεωφόρος Νίκης 9, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 251005, fb page: Hostel 9 Cocktail Bar
πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...