Viktor Orbán: Η ταχεία ένταξη της Ουκρανίας θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες, που δεν θα εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Ουγγαρίας ή της ΕΕ

 Σύμφωνα με την εκτίμηση της «προκατειλημμένης Επιτροπής», η Ουκρανία δεν έπρεπε να λάβει το καθεστώς υποψήφιας χώρας, τόνισε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός.

Η θέση της κυβέρνησης και της Fidesz είναι ξεκάθαρη

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την κοινοβουλευτική του ομιλία λέγοντας ότι η γρήγορη ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες και δεν θα εξυπηρετούσε ούτε τα συμφέροντα της Ουγγαρίας ούτε της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Ουκρανία έγινε υποψήφια για ένταξη πέρυσι, τέσσερις μήνες μετά την υποβολή της αίτησής της για ένταξη. 

Πρόσθεσε ότι από την πρώτη διεύρυνση της ΕΕ το 1973, είχαν περάσει γενικά περισσότερα από τρία χρόνια μεταξύ της υποβολής της αίτησης και του καθεστώτος υποψήφιας χώρας, και τέσσερα χρόνια στην περίπτωση της διεύρυνσης Ανατολικής-Κεντρικής Ευρώπης, η οποία επίσης επηρέασε Ουγγαρία. 

Ο Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε ότι ο ακάλυπτος κομματισμός καταστρέφει αναγκαστικά την εξουσία των θεσμικών οργάνων της ΕΕ και ο ρόλος των εθνικών κοινοβουλίων αυξάνεται.


Ο Pál Zsigmond Barna, ο ηγέτης της Fidesz, μίλησε στη συνέχεια για το γεγονός ότι η ηγεσία στις Βρυξέλλες καίγεται από ουκρανικό πυρετό, αλλά δεν υπάρχει επί του παρόντος ουσιαστικός διάλογος για τα συμφέροντα ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την κατάσταση κρίσης που προκαλεί η μετανάστευση, η αυξανόμενη τον αντισημιτισμό και την απειλή της τρομοκρατίας.

Ο Máté Kocsis, ο ηγέτης της παράταξης του Fidesz, μίλησε επίσης στο κοινοβούλιο, ο πολιτικός του κυβερνώντος κόμματος υποστήριξε ότι δεν μπορούμε να χορεύουμε "όπως σφυρίζουν οι Βρυξέλλες" ούτε σε σχέση με την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ . Στην ομιλία της εκ μέρους των υποστηρικτών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαρακτήρισε απροετοίμαστη, άστοχη και άκαιρη την πρόταση σχετικά με την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ.

Η Ουκρανία βρίσκεται σε πόλεμο, αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατόν να πούμε εάν το νομικό σύστημα της χώρας πληροί το αναμενόμενο συνταγματικό πλαίσιο»

- ανέφερε ο Máté Kocsis, στη συνέχεια σημείωσε ότι σήμερα δεν είναι καν δυνατό να πούμε το ακριβές μέγεθος του εδάφους και του πληθυσμού της Ουκρανίας και εάν τα εδάφη που κατέχονται από τους Ρώσους θα γίνουν δεκτά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Δεν γνωρίζουμε πόσα κεφάλαια θα πήγαιναν στην Ουκρανία από τα κοινά ταμεία και αν οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης θα γίνουν καθαροί συνεισφέροντες».

είπε ο κυβερνητικός πολιτικός. 

Στην αντιπολίτευση αρέσει πολύ ο άξονας Βρυξελλών-ΚίεβουΠαραδόξως, μια από τις πιο συγκρατημένες ομιλίες ήρθε από τη Δ.Κ. Ο Gergely Arató, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, χαρακτήρισε την πρόταση του κυβερνώντος κόμματος απλώς προϊόν προπαγάνδας.

Ο πολιτικός χαρακτήρισε ψέμα την πρόταση της κυβέρνησης, αφού σύμφωνα με τον ίδιο, η ηγεσία φέρεται σαν να μπορεί να γίνει ακόμη και αύριο η ένταξη των Ουκρανών. Ανέφερε ως παράδειγμα την Τουρκία, αφού η παραδοχή της Άγκυρας είναι ακόμη πολύ μακριά. Σύμφωνα με τον Arato, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Κίεβο δεν είναι έτοιμο να γίνει μέλος της ένωσης αυτή τη στιγμή, ούτε οι Βρυξέλλες είναι έτοιμες να δεχτούν την Ουκρανία. 

Η διαπραγμάτευση της ένταξης της Ουκρανίας πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να γνωρίζουμε ότι μπορεί να συμβεί μόνο μακροπρόθεσμα».

δήλωσε. 


Ο εκπρόσωπος της DK είπε επίσης ότι η προϋπόθεση για την ένταξη της Ουκρανίας είναι ο τερματισμός του πολέμου και η ειρήνη, αλλά αυτό θα συμβεί μόνο εάν ο Πούτιν σταματήσει την επιθετικότητα και εγκαταλείψει τα εδάφη που έχει καταλάβει ο ρωσικός στρατός. 


Ο Όρμπαν φαντάζεται το μέλλον της Ουγγαρίας όχι πλέον στην Ευρώπη, αλλά στον καναπέ του Πούτιν».


- πρόσθεσε, και στη συνέχεια σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει πρόβλημα με τόσο υψηλό επίπεδο διαφθοράς στην Ουκρανία, αλλά ότι δεν υπάρχουν αρκετοί πόροι για τη διαφθορά στην Ουγγαρία. 


Η ορμή έδειξε "ποιος είναι το αφεντικό"

Το φανταστικό βραβείο για μια από τις μεγαλύτερες ομιλίες υπέρ της Ουκρανίας κέρδισε ο πρόεδρος της Momentum, Ferenc Gelencsér. Στην ομιλία του, ο βουλευτής του φιλελεύθερου κόμματος είπε ότι οι Ούγγροι της Υπερκαρπάθιας δεν είναι καν σημαντικοί για την κυβέρνηση. Μου το θύμισε και αυτό


«Οι Ούγγροι θα πεθάνουν επίσης στον πόλεμο εθνικής άμυνας στον οποίο ο σύμμαχός σας τους σκοτώνει».


Μετά από αυτό, ο κορυφαίος πολιτικός της Momentum παρουσίασε μια μάλλον μπερδεμένη γραμμή σκέψης ότι οι κυβερνητικοί πολιτικοί εμφανίστηκαν στη κοινοβουλευτική συζήτηση της Τετάρτης για να ασκήσουν βέτο στην πιθανότητα ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υποκινώντας έτσι μια εσωτερική πολιτική κρίση στο Κίεβο, στην οποία η εθνική ο αμυντικός πόλεμος μπορεί να πέσει (το είπε αρκετές φορές στην ομιλία του - επιμ.) Ζελένσκι, βοηθώντας έτσι τα πολεμικά σχέδια της Ρωσίας, δηλαδή την κατοχή της Ουκρανίας. Εάν ο αγαπητός αναγνώστης δεν μπορεί πλέον να το παρακολουθήσει, το πρόβλημα δεν βρίσκεται στη συσκευή σας. 


Στην ιστορία, η Ρωσία έχει φέρει την καταστροφή στην Ουγγαρία τρεις φορές, επομένως είναι ζωτικής σημασίας για τους Ούγγρους αυτή η χώρα να μην είναι ο άμεσος γείτονάς μας».


είπε ο Ferenc Gelencsér.


Στη γραμμή των ομιλιών συνέχισε ο συνάδελφός του στο κόμμα, Μάρτον Τόμπος, ο οποίος ζήτησε από τους πολιτικούς της κυβερνητικής πλευράς να στηρίξουν την απόφαση της ΕΕ για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Σύμφωνα με τον ίδιο, ζήτησε από τους ηγέτες των Βρυξελλών να κάνουν το ίδιο και στη συνέχεια είπε: 


ΕΙΝΑΙ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΗ ΟΤΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΟΥΓΓΡΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΚΑΡΠΑΘΙΑΣ ΘΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΕΙ ΣΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. 


Ο Endre Tóth μίλησε επίσης ως κεντρικός ομιλητής στο όνομα του Momentum, του οποίου η πιο αξιοσημείωτη δήλωση σχετικά με την παγκοσμίου φήμης ουκρανική διαφθορά ήταν ότι το Κίεβο "αναμφίβολα δεν είναι Δανία", αλλά ρώτησε πόσο χειρότερη είναι η κατάσταση στη Βοσνία, της οποίας συμπεριλαμβάνεται υποστηρίζει η κυβέρνηση. 


Όταν η Ορμή συρρικνώνεται

Ο Endre Tóth δήλωσε αργότερα ότι η ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ θα ήταν επίσης προς το συμφέρον των Ούγγρων της Υπερκαρπάθιας και λέγοντας ότι «κατόπιν ρωσικών οδηγιών, ακυρώνει τη διακομματική εθνική συναίνεση που υπάρχει εδώ και πολλές δεκαετίες ότι η Ουγγαρία υποστηρίζει την ένταξη της Ουκρανίας στην η ΕΕ», η κυβερνητική πλευρά πηγαίνει στον «δρόμο Gyurcsány».

Δεν μιλάτε για 23 εκατομμύρια Ρουμάνους, αλλά για 43 εκατομμύρια Ουκρανούς».


αυτός πρόσθεσε.

Μία από τις πιο βαρετές ομιλίες εκφωνήθηκε από τον Tamás Harangozó του MSZP, ο οποίος μπόρεσε να πει ότι, ανταποκρινόμενη στην πρόβλεψη της πρότασης ψηφίσματος ότι η Ουκρανία δεν πληροί καν τις προϋποθέσεις για ένταξη, 


Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, ο πρωθυπουργός μιας χώρας όπου δημιουργείται μια «κρατική αμυντική αρχή» το ζητά, η ÁSZ μπορεί να τιμωρήσει την αντιπολίτευση σε θάνατο χωρίς καμία νομική προσφυγή. Σχετικά με την ένταξη της Ουκρανίας, σημείωσε ότι είναι ακριβώς για να τεθούν προϋποθέσεις και εγγυήσεις σχετικά με τα μέτρα που θα εφαρμόσει το Κίεβο προς το συμφέρον των Ούγγρων της Υπερκαρπάθιας. 

Σύμφωνα με το LMP, η διεύρυνση της ένωσης δεν είναι παρά εθνικό συμφέρον

Ο Πέτερ Ουνγκάρ μίλησε με τα χρώματα του Κόμματος των Πρασίνων, σύμφωνα με τον συμπρόεδρο του LMP, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποδυναμωθεί μετά την έξοδο της Βρετανίας, δηλαδή το Brexit, επομένως είναι επίσης προς το εθνικό συμφέρον να επεκταθεί η κοινοπολιτεία. 

Το αντίβαρο στον γερμανογαλλικό άξονα μπορεί να ενισχυθεί εάν ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο το δυνατόν περισσότερα νότια και ανατολικά κράτη».

αυτός πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, αν οι Γερμανοί ενέκριναν την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ το 2008, που ήταν τότε εθνική συναίνεση στη χώρα μας, τότε ο πόλεμος που συνεχίζεται εδώ και σχεδόν δύο χρόνια δεν θα είχε ξεσπάσει. Σύμφωνα με τον Ουνγκάρ, ο Βίκτορ Όρμπαν ασκεί πολιτική βέτο επειδή θέλει να είναι ο ηγέτης της διεθνούς ριζοσπαστικής δεξιάς στην Ευρώπη και θα έκανε το Fidesz στο κέντρο της νέας «ακροδεξιάς» φατρίας του ΕΚ. 

Η Tímea Szabó δεν μπορούσε να διαχειριστεί τον εαυτό της

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Párbeszéd μίλησε στο κοινοβούλιο την Τετάρτη ότι η ένταξη της Ουκρανίας είναι ένα σοβαρό ζήτημα πολιτικής ασφάλειας και γεωστρατηγικής για την Ευρώπη και χαρακτήρισε την πρόταση απόφασης της κυβέρνησης πολιτικό τσίρκο, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Βλαντιμίρ Πούτιν. . 

Εάν επεκτείνουμε την Ένωση, θα επεκτείνουμε την ασφάλεια και θα ενισχύσουμε την ειρήνη»

ανακοίνωσε.

Ο Tímea Szabó δήλωσε ότι υπάρχει μόνο ένα άτομο και χώρα που το ενδιαφέρον του δεν είναι να γίνει η Ουκρανία μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και αυτό δεν είναι άλλο από τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τη Ρωσία. Στην ομιλία του είπε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα άλλο από το να «εκτελεί τις εντολές του Πούτιν».

Ο Szabó ζήτησε από την κυβέρνηση να υποστηρίξει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ουκρανίας στην ΕΕ κατά τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο χρόνος είναι ήδη μεγαλύτερος και, προσχωρώντας στον Gergely Arató, δήλωσε ότι η Τουρκία είναι ένα παράδειγμα αυτού, αφού πόσο καιρό τρέχει το τρένο μεταξύ Άγκυρας και Βρυξελλών και οι Τούρκοι δεν είναι ακόμη μέλη της ΕΕ. 

Η Ρωσίδα Άννα ντρέπεται για τον εαυτό της

Μίλησε και η βαρυσήμαντη Ρωσίδα Άννα, η οποία ξεκίνησε λέγοντας ότι ένα όνειρο δεκαετιών έγινε πραγματικότητα το 2004, όταν η χώρα μας εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τώρα η Ουκρανία θέλει να κάνει το ίδιο. 

Όχι μόνο η Ουκρανία, ο Ουκρανός πρόεδρος, αλλά και οι Ούγγροι της Υπερκαρπαθίας το θέλουν»

ανακοίνωσε.

Φωτογραφία: MTI/Attila Kovács

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του φιλελεύθερου κόμματος, τα κυβερνώντα κόμματα δεν πρέπει να κάνουν τίποτα άλλο παρά να ενταχθούν σε εκείνα τα κράτη μέλη που «υποστηρίζουν ολόψυχα την ένταξη της Ουκρανίας». Μετά από αυτό, δήλωσε ότι οι άνδρες του θα ήταν στο ελάχιστο μετά το ξέσπασμα του πολέμου, ότι η ουγγρική κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας και ότι η ενσωμάτωση του Κιέβου θα έπρεπε να υποστηριχθεί ακόμη και τώρα. 

Ένα σημαντικό μέρος του ουγγρικού λαού εκπλήσσεται με αυτό που συμβαίνει και ντρέπεται. Ντρεπόμαστε, αλλά εσύ θα έπρεπε»

- είπε ο Orosz στην κυβερνητική πλευρά.

Η Jobbik θέτει όρους, σύμφωνα με τον Mi Hazánk, η Fidesz εξαπατά τους εθνικιστές ψηφοφόρους της

Στην ομιλία του, ο δεξιός πολιτικός Brenner Koloman δήλωσε ότι η Ουκρανία διεξάγει πόλεμο εθνικής άμυνας ενάντια στις δυνάμεις κατοχής, τις οποίες υποστηρίζει το κόμμα του, αλλά η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων δεν είναι μέσο για αυτό. 

Τα κριτήρια της Κοπεγχάγης, τα οποία περιέχουν τους όρους προσχώρησης, πρέπει να τηρούνται από όλα τα υποψήφια κράτη».

αυτός πρόσθεσε.

Ο László Toroczkai, πρόεδρος της Mi Hazánk, είπε στην ομιλία του ότι η Fidesz εξαπατά επίσης τους εθνικιστές ψηφοφόρους της, ενώ η αριστερά εκτελεί τις εντολές Αμερικανών, διεθνών χρηματοδότων και παγκόσμιων εταιρειών. Στην ομιλία του τόνισε ότι, κατά τη γνώμη του, το κόμμα του είναι το μόνο που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των Ούγγρων, αφού το περασμένο καλοκαίρι είπαν επίσης ότι η Ουκρανία δεν είναι κατάλληλη για ένταξη στην ΕΕ με κανέναν τρόπο. 

Σύμφωνα με τα λόγια του, η Ουκρανία είναι ένα τρομοκρατικό κράτος, το οποίο είναι επίσης ένα από τα πιο διεφθαρμένα κράτη στον κόσμο. 

https://mandiner.hu/

ΒρυξέλλεςΟυγγαρίαΟυκρανίαΟρμήΕυρωπαϊκή Ένωση


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...