Ο Βίκτορ Όρμπαν έστειλε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα σε όσους υποστηρίζουν την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

 «Η σύνοδος κορυφής της ΕΕ ξεκινά. Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: δεν υποστηρίζουμε την ταχεία ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ!». - έγραψε ο Viktor Orbán στην επίσημη σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , όπου δημοσίευσε επίσης μια κοινή φωτογραφία με τον Charles Michel, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ο πρωθυπουργός δημοσίευσε και ένα σύντομο βίντεο στο οποίο λέει τα εξής: 

Θέλουν να μας πιέσουν να ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία το συντομότερο δυνατό. 

(...) Πιστεύουμε ότι η ένταξη της Ουκρανίας θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την Ουγγαρία, αλλά και για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο  Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος είπε ότι η ένταξη θα καταστρέψει τους ευρωπαίους αγρότες, θα καταστρέψει τον προϋπολογισμό της ΕΕ, θα εισαγάγει τη διαφθορά και τη συνεχή απειλή του πολέμου στην Ευρώπη. 

. ..

Στην επιστολή πρόσκλησής του στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, η οποία απεστάλη στους ηγέτες των κρατών μελών, ο Charles Michel είπε: «Τα κράτη μέλη της ΕΕ πρέπει να συμφωνήσουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία και πρέπει επίσης να συμφωνήσουν ότι Για χάρη της μακροπρόθεσμης σταθερότητάς της, η ΕΕ θα παράσχει 50 δισ. ευρώ για τη χώρα».
Το προτείνουμε επίσης για το θέμα

Ο Σαρλ Μισέλ δεν κάνει πίσω: «Πρέπει να συμφωνήσουμε για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία»

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, είναι σημαντικό να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία και να «φέρουμε τη χώρα ακόμη πιο κοντά στην ευρωπαϊκή μας οικογένεια».

Το προτείνουμε επίσης για το θέμα

«Δεν θα φύγουμε, αλλά θα καταλάβουμε τις Βρυξέλλες» - Βίκτορ Όρμπαν στον Μαντίνερ

Ο πρωθυπουργός έδωσε μια αποκλειστική συνέντευξη podcast στον Mandiner, ρωτήσαμε τον πρωθυπουργό για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, τη συνάντηση Zelenskiy, την Ursula von der Leyen, την προστασία της κυριαρχίας και τον Dominik Szoboszlai.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...