Σ.Λαβρόφ: «Η Γερμανία πρέπει να δώσει απαντήσεις σχετικά με τους αγωγούς Nord Stream»

 Η Γερμανία πρέπει να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα που θέτει η Ρωσία σχετικά με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στους αγωγούς Nord Stream, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σε σχόλιο στην εφημερίδα Izvestia.

«Η Γερμανία πρέπει να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις. Πρώτον, πρέπει να σταματήσει να αρνείται κατηγορηματικά να παρουσιάσει τα γεγονότα που δεν μπορούσαν παρά να ανακαλύψουν.


Όταν τουλάχιστον ορισμένες από τις πληροφορίες που απαιτούμε δεν παρέχονται μέσω επίσημων καναλιών, αλλά εμφανίζονται σε άρθρα εφημερίδων και ταυτόχρονα σε τρία, νομίζω, γερμανικά περιοδικά και στη Wall Street Journal στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτό προκαλεί τη σκέψη ότι όλα αυτά είχαν σχεδιαστεί εκ των προτέρων» είπε ο Λαβρόφ.

Επισήμανε ότι οι Ουκρανοί δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν την επίθεση κατά των Nord Streams χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ.

«Τώρα γινόμαστε μάρτυρες προσπαθειών να κατηγορηθούν τα πάντα σε μια ομάδα μεθυσμένων αξιωματικών που, μαζί με επιχειρηματίες που έκαναν πάρτι μαζί τους, είτε προσέλαβαν κάποιον είτε αποφάσισαν να μάθουν οι ίδιοι δεξιότητες κατάδυσης. Αυτό δεν είναι σοβαρό» είπε ο Λαβρόφ.

«Ακόμη και αν κάποιο από τα πρόσωπα που αναφέρονται στον γερμανικό Τύπο, Ουκρανοί, συμμετείχε με κάποιο τρόπο σε αυτό, είναι σαφές ότι δεν θα μπορούσαν να το κάνουν μόνοι τους.

Είναι σαφές ότι μια τέτοια τρομοκρατική επίθεση απαιτούσε εντολές από ψηλά, από την ίδια κορυφή, όπως λέμε, και η κορυφή για τη Δύση είναι φυσικά η Ουάσιγκτον» πρόσθεσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Ο Λαβρόφ είναι βέβαιος ότι «όλη αυτή η επιχείρηση σχεδιάστηκε για να αποσπάσει κατά κάποιο τρόπο την προσοχή του κοινού τόσο στη Γερμανία όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο από τους πραγματικούς δράστες, τους ενόχους και τους τελικούς δικαιούχους αυτής της τρομοκρατικής πράξης».

«Θα επιμείνουμε σε μια διαφανή διεθνή έρευνα» συνέχισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είναι ντροπή για τη Γερμανία να αποδέχεται σιωπηλά τον τρόπο που στερήθηκε τη μακροπρόθεσμη βάση του ενεργειακού εφοδιασμού και, κατά συνέπεια, της οικονομικής ευημερίας, η οποία ήταν, γενικά, το κλειδί για την ανάπτυξή της για πολλές δεκαετίες, χωρίς κανένα σχόλιο» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...