Британија не признаје анексију украјинске територије

 Η Μεγάλη Βρετανία δεν θα δεχτεί ποτέ ότι οι περιοχές του Ντόνετσκ, του Λουγκάνσκ, της Χερσώνας και του Ζαπορόζιε είναι «κάτι άλλο παρά ουκρανικό έδαφος», ανακοίνωσε σήμερα η πρωθυπουργός Λιζ Τρους και τόνισε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

«Δεν επιτρέπεται στον Πούτιν να αλλάξει τα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα χρησιμοποιώντας ωμή βία». Θα προσπαθήσουμε να τον κάνουμε να χάσει αυτόν τον παράνομο πόλεμο», ανέφερε ο Τρας σε δήλωση, σύμφωνα με το Reuters.

Σήμερα, σε τελετή στη Μόσχα, ο Πρόεδρος της Ρωσίας θα υπογράψει τα έγγραφα για την ένταξη στη Ρωσία των ουκρανικών εδαφών όπου διεξήχθη το δημοψήφισμα.


Ο Τρας είπε ότι «ο Πούτιν ενεργεί και πάλι κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και δεν ενδιαφέρεται για τις ζωές του ουκρανικού πληθυσμού που ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί», αναφέρει το Tanjug.


Όπως είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός, η Ρωσία διεξήγαγε δημοψηφίσματα στα κατεχόμενα της Ουκρανίας.


Η ΕΕ καταδίκασε την προσάρτηση ουκρανικών περιοχών στη Ρωσία


Οι δυτικές κυβερνήσεις και το Κίεβο έχουν ανακοινώσει προηγουμένως ότι αυτό παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και ότι η δήλωση ήταν καταναγκαστική και αντιπροσωπευτική.


Ο Τρας μίλησε επίσης με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αυτή την εβδομάδα και τόνισε ότι το Λονδίνο δεν θα αναγνωρίσει ποτέ τις προσπάθειες της Ρωσίας να προσαρτήσει τμήμα της Ουκρανίας.

https://www.politika.rs/

Μοιραστείτε αυτήν την είδηση

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...