Η Ρωσία επέστρεψε 75 στρατιώτες της από την αιχμαλωσία: Νέα της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας για το βράδυ της 31ης Μαΐου

 Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν αιχμαλώτους πολέμου. Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε αυτό την Παρασκευή, 31 Μαΐου. 75 Ρώσοι στρατιώτες επέστρεψαν στην πατρίδα τους και ο ίδιος αριθμός εχθρικών στρατιωτών μεταφέρθηκαν στο Κίεβο. Οι στρατιώτες που επέστρεψαν στα σπίτια τους θα παραδοθούν στη Μόσχα με στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων. Θα υποβληθούν σε θεραπεία και αποκατάσταση στα ιατρικά ιδρύματα του τμήματος. 

Διαβάστε τις κύριες ειδήσεις για το τι συνέβη στη ζώνη έξαρσης το πρωί της 31ης Μαΐου στο υλικό NEWS.ru. Αντάλλαξαν ζωντανούς και νεκρούς Αργότερα, ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας και εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας συντονισμού για τα θέματα της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας Shamsail Saraliev δημοσίευσε ένα βίντεο στο κανάλι Telegram με την επιστροφή του ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού που βρισκόταν σε ουκρανική αιχμαλωσία.

Στο βίντεο λένε γεια στις οικογένειές τους και αστειεύονται. Ένας είπε ότι η αιχμαλωσία ήταν ανοησία αφού έζησε με την πεθερά του για έξι μήνες. Σύμφωνα με έναν άλλο στρατιώτη, «περιμένουν αυτή την ημέρα για πολύ καιρό, αλλά είναι ευγνώμονες». Πριν από αυτό, η Kommersant, επικαλούμενη τον Σαράλιεφ, είπε ότι η Ρωσία και η Ουκρανία αντάλλαξαν επίσης πτώματα νεκρών στρατιωτικών. Η ρωσική πλευρά επέστρεψε 45 πτώματα, το Κίεβο παρέλαβε 212.


Ρωσικό μαχητικό κατέστρεψε τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα Bradley Το κανάλι Telegram "Mash in Donbass" δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο ένας μαχητής Viking Squad με το διακριτικό κλήσης Manul στην κατεύθυνση Zaporozhye καταστρέφει ταυτόχρονα τέσσερα αμερικανικά τεθωρακισμένα οχήματα Bradley. Σύμφωνα με το κανάλι, εξολόθρευσε επίσης 20 στρατιώτες των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν σχολίασε αυτές τις πληροφορίες. Επίσης, την Παρασκευή, 31 Μαΐου, εμφανίστηκαν πλάνα από μαχητές της ρωσικής ομάδας στρατευμάτων «North» χρησιμοποιώντας ένα drone για να χτυπήσουν το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Osa των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην κατεύθυνση του Kharkov. Το στιγμιότυπο που δημοσιεύτηκε από το κανάλι Telegram «Archangel Spetsnaz Z» δείχνει πώς ένα ρωσικό drone πλησιάζει την εγκατάσταση και πέφτει πάνω της, προκαλώντας έκρηξη. Το πλήρωμα διέφυγε, γράφει το κανάλι. Το Πεντάγωνο θα δώσει συστάσεις στο Κίεβο για το πώς να επιτεθεί στη Ρωσία Μετά από αναφορές ότι ο Λευκός Οίκος επέτρεψε στην Ουκρανία να πυροβολήσει τα όπλα της σε ρωσικό έδαφος, οι New York Times, επικαλούμενοι μια πηγή, έγραψαν ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν έδωσε εντολή στο Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ να διαβιβάσει οδηγίες στο Κίεβο για την πραγματοποίηση επιδρομών. Όπως σημειώνεται, ο αρχηγός του Πενταγώνου Λόιντ Όστιν τα έχει ήδη παραδώσει στον διοικητή των δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, στρατηγό Κρίστοφερ Καβόλι, ο οποίος θα τα παραδώσει στο Κίεβο. Ο στρατιωτικός ανταποκριτής Alexander Sladkov χαρακτήρισε αυτή την απόφαση των ΗΠΑ «ένα ακόμη κούτσουρο στη φωτιά του πολέμου της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας». Είναι βέβαιος ότι η Ρωσική Ομοσπονδία θα νιώσει σύντομα τα πλήγματα που επιτρέπονται από τους Αμερικανούς. Ο δημοσιογράφος αναρωτήθηκε τι θα «επιτρέψει» τώρα στον εαυτό της η Μόσχα ως απάντηση σε ένα τέτοιο βήμα από την πλευρά της Ουάσιγκτον. Στη Ρωσία άρχισαν να μιλάνε για πυρηνικό χτύπημα Σε αυτό το πλαίσιο, άρχισαν οι συζητήσεις στη Ρωσία για τη χρήση πυρηνικών όπλων. Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δεν απέκλεισε ένα τέτοιο σενάριο. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν πρόκειται για εκφοβισμό ή για πυρηνική μπλόφα.

«Και ανεξάρτητα από το πόσο οι συνταξιούχοι του ΝΑΤΟ φλυαρούν ότι η Ρωσία δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ μη στρατηγικά πυρηνικά όπλα εναντίον του β. Στην Ουκρανία, και ακόμη περισσότερο σε μεμονωμένες χώρες του ΝΑΤΟ, η ζωή είναι πολύ χειρότερη από τον επιπόλαιο συλλογισμό τους. <...> Και αυτό, δυστυχώς, δεν είναι εκφοβισμός ή πυρηνική μπλόφα», είπε. Ο διοικητής του τάγματος Vostok, Alexander Khodakovsky, πιστεύει ότι μια πυρηνική αντίδραση στη δυτική επιθετικότητα κατά της Ρωσίας θα μπορούσε να φέρει τη «δεύτερη έλευση» πιο κοντά. Αλλά υπάρχει μια εναλλακτική σε αυτό, πιστεύει, - ένα χτύπημα στον δορυφορικό αστερισμό. Είναι με τη βοήθειά της που η Δύση μπορεί να διορθώσει τα χτυπήματα ό,τι «πετά μακριά και χτυπά με ακρίβεια», πρόσθεσε ο Χοντακόφσκι. Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Anatoly Matviychuk προτείνει επίσης να τυφλωθούν οι δορυφόροι αναγνώρισης του ΝΑΤΟ στο διάστημα, ώστε να μην μπορούν να βοηθήσουν την Ουκρανία. Για να γίνει αυτό, πιστεύει, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί ολόκληρη η τροχιακή ομάδα και να δημιουργηθεί ένα ισχυρό μαγνητικό πεδίο. Διαβάστε επίσης: Το ΝΑΤΟ κάνει all-in, επιτρέποντας στην Ουκρανία τα πάντα: έρχεται σύντομα ο πυρηνικός πόλεμος; «Χορεύουν γύρω από τον Ζελένσκι»: πολιτικός επιστήμονας για την άδεια του Σολτς να χτυπήσει τη Ρωσία Ο Ζελένσκι εξήγησε την άρνηση να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία

«И сколько бы ни болтали отставные натовские пердуны, что Россия никогда не применит нестратегическое ядерное оружие против б. Украины и тем более отдельных стран НАТО, жизнь гораздо страшнее их легкомысленных рассуждений. <...> И это, увы, никакое не запугивание и не ядерный блеф», — заявил он.

Командир батальона «Восток» Александр Ходаковский считает, что ядерная реакция на агрессию Запада против России может приблизить «второе пришествие». Но этому есть альтернатива, считает он, — удар по спутниковой группировке. Именно с ее помощью Запад может корректировать удары всего, что «далеко летает и точно бьет», добавил Ходаковский.

Ослепить разведывательные спутники НАТО в космосе, чтобы они не могли помочь Украине, предлагает и военный эксперт Анатолий Матвийчук. Для этого, считает он, необходимо задействовать всю орбитальную группировку и создать мощное магнитное поле.

Читайте также:

НАТО идет ва-банк, разрешая Украине все: скоро ядерная война?

«Пляшут вокруг Зеленского»: политолог о разрешении Шольца бить по России

Зеленский объяснил отказ от переговоров с Россией

. . . .

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...