Ουκρανία: Ανοιχτός διαγωνισμός για πιλότους F-16 από όλο τον κόσμο

 Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Αλεξέι Ρέζνικοφ κάλεσε τους ξένους πιλότους F-16 να ενταχθούν στη Λεγεώνα των Ξένων και να πολεμήσουν στο πλευρό του Κιέβου. 

«Εάν υπάρχουν πιλότοι που ξέρουν πώς να πετούν το F-16 και είναι έτοιμοι να λάβουν μέρος (σε μάχη), η Λεγεώνα των Ξένων είναι έτοιμη να τους ανοίξει τις πόρτες», είπε ο Ρέζνικοφ, μετέδωσαν ουκρανικά μέσα ενημέρωσης. 

Ο Ρέζνικοφ είπε αυτό στο Kέντρο μέσων ενημέρωσης Ουκρανίας-Οδησσού σε κοινή ενημέρωση με τον Δανό συνάδελφό του Τρόελς Λουντ Πούλσεν. 

Ο επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας πρότεινε συγκεκριμένα σε ξένους ειδικούς που είναι πρόθυμοι και ικανοί να εξυπηρετήσουν ξένο στρατιωτικό εξοπλισμό, να έχουν κατάλληλες άδειες και πρόσβαση σε έγγραφα, να έρθουν να εργαστούν στην Ουκρανία. 

Εν τω μεταξύ, ο Γιούρι Ιγκνάτ (Yuriy Ignat), εκπρόσωπος της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, δήλωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα μπορέσουν να απελευθερώσουν τα κατεχόμενα πολύ σύντομα εάν παραλάβουν αμερικανικά μαχητικά F-15 και F-16. 

Πηγή: Politika.rs 

Μετάφραση: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...