Προάγγελοι της καταστροφής βρέθηκαν στον ρηχό Έλβα στη Γερμανία οι «πέτρες πείνας»

 ΒΕΡΟΛΙΝΟ, 18 Ιουλίου - RIA Novosti. 

Στην επιφάνεια του Έλβα στη Γερμανία, που έχει γίνει ρηχή λόγω της ζέστης, εμφανίστηκαν ξανά οι «πέτρες πείνας» των περασμένων αιώνων, προειδοποιώντας για κακή σοδειά, ανέφερε το Focus. 

 «Καθώς η παλίρροια ανεβαίνει στις όχθες, περισσότερα τμήματα της κοίτης του ποταμού και αιωνόβιες πέτρες με σημάδια γίνονται ορατά, περιορίζοντας περαιτέρω τη σχεδόν δυνατή πλοήγηση», αναφέρει η δημοσίευση.




 

 Μεταξύ άλλων τόπων τόσο στη Γερμανία όσο και στην Τσεχική Δημοκρατία, παρόμοιες πέτρες ανακαλύφθηκαν πρόσφατα κοντά στην κοιλάδα της Έλβας της Δρέσδης κοντά στο Παλάτι Πίλνιτς. Σύμφωνα με το Focus, αυτή τη στιγμή η στάθμη του ποταμού κατά τόπους λόγω ξηρασίας και ζέστης έχει φτάσει στο κρίσιμο επίπεδο των 50 εκατοστών.

«Πέτρες της πείνας» στη Γερμανία ονομάζονται σημάδια και προειδοποιήσεις που σκαλίζονται σε πέτρες ποταμών και ογκόλιθους σε διάφορους αιώνες σχετικά με την ξηρασία και τον σχετικό λιμό. Πέρυσι, τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν επίσης στις «πεινασμένες πέτρες» που είχαν υψωθεί πάνω από την επιφάνεια του ρηχού Ρήνου και του Έλβα. Μια από τις πιο διάσημες από αυτές τις πέτρες, που βρίσκεται στο έδαφος της σύγχρονης Τσεχικής Δημοκρατίας, λέει: «Κλάψε όταν με δεις».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...