Υπουργείο Άμυνας: Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτέθηκαν σε αντικείμενα στην Οδησσό, όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προετοίμαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις κατά της Ρωσίας

 ΜΟΣΧΑ, 18 Ιουλίου - RIA Novosti. Ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε χθες το βράδυ πλήγμα αντιποίνων σε εγκαταστάσεις στην Ουκρανία όπου προετοιμάζονταν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον της Ρωσίας χρησιμοποιώντας θαλάσσια μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας. 

 " «Ένα ομαδικό χτύπημα αντιποίνων με θαλάσσια όπλα υψηλής ακρίβειας προκλήθηκε σε εγκαταστάσεις όπου προετοιμάζονταν τρομοκρατικές ενέργειες κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα σκάφη, καθώς και στον τόπο κατασκευής τους σε ναυπηγείο κοντά στην πόλη της Οδησσού.

 " είπε το τμήμα. Επιπλέον, στην περιοχή του Νικολάεφ και της Οδησσού καταστράφηκαν εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων συνολικού όγκου περίπου 70 χιλιάδων τόνων, οι οποίες παρείχαν καύσιμα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

 Όλοι οι καθορισμένοι στόχοι χτυπήθηκαν, καταγράφηκαν «πυρά και εκρήξεις» στις κατεστραμμένες εγκαταστάσεις, κατέληξε το υπουργείο Άμυνας.

 Το βράδυ της 17ης Ιουλίου, η Ουκρανία επιτέθηκε στη γέφυρα της Κριμαίας με δύο επιφανειακά drones. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους - ένα παντρεμένο ζευγάρι από την περιοχή Belgorod, η 14χρονη κόρη τους νοσηλεύτηκε με τραύματα. 

 










 

Το τμήμα του αυτοκινήτου της γέφυρας υπέστη ζημιές, η αμφίδρομη κυκλοφορία στο σημείο θα αποκατασταθεί μέχρι το φθινόπωρο. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Marat Khusnullin, ένα τμήμα του ανοίγματος της γέφυρας προς το Kerch έχει καταστραφεί ολοσχερώς και θα πρέπει να αποσυναρμολογηθεί. 

 Για να πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης, είναι απαραίτητο να κατασκευαστεί μια προσωρινή γέφυρα μήκους 250 μέτρων. 

 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε το περιστατικό άλλη μια τρομοκρατική επίθεση από το καθεστώς του Κιέβου. Η Ανακριτική Επιτροπή άνοιξε ποινική δικογραφία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...