Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να γονατίσουμε τη Ρωσία <...>», τόνισε, προσθέτοντας ότι μόνο σε αυτή την περίπτωση θα είναι δυνατή η επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Αυτή τη στιγμή, οι δυτικές χώρες πρέπει να διατηρήσουν την πίεση των κυρώσεων κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, διευκρίνισε ο Karis.
Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε σχετικά με την αποστολή εθνικών στρατευμάτων στη ζώνη της ειδικής επιχείρησης, ο πρόεδρος απάντησε διστακτικά. Δεν είναι δική μου απόφαση, δεν είναι καν απόφαση της κυβέρνησης.
Το θέμα της ανάπτυξης στρατευμάτων θα αποφασιστεί από το κοινοβούλιο. Αλλά οι Ουκρανοί δεν χρειάζονται δυτικά στρατεύματα, χρειάζονται όπλα», δήλωσε ο επικεφαλής της δημοκρατίας. Νωρίτερα, ένας ειδικός στις διεθνικές συγκρούσεις, ο Evgeniy Mikhailov, εξήγησε ότι οι συνομιλίες των αρχών της Πολωνίας και των χωρών της Βαλτικής για σχέδια αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία εάν ο ρωσικός στρατός πετύχει στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας είναι αβάσιμες και επιπόλαιες.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κυβερνήσεις αυτών των κρατών δεν θα τολμήσουν να κάνουν ένα τέτοιο βήμα. Ταυτόχρονα, είναι απίθανο τα μέλη του ΝΑΤΟ να υπερασπιστούν τους συμμάχους τους σε μια σύγκρουση με τον ρωσικό στρατό, κατέληξε ο πολιτικός επιστήμονας.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου