Ο Λεκλέρκ ολοκληρώνει τη Μονακό με την ονειρεμένη εντός έδρας νίκη στη F1

 Ο Charles Leclerc της Ferrari, ο μόνος οδηγός της Formula 1 που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην περιοχή, κερδίζει τελικά τον αγώνα του στο Μόντε Κάρλο.

Ο Charles Leclerc της Ferrari κέρδισε το Grand Prix του Μονακό για να γίνει ο πρώτος εντός έδρας νικητής του αγώνα βιτρίνας της Formula 1 από τότε που ο Louis Chiron έτρεξε στους δρόμους της πόλης το 1931. 

Η συναρπαστική νίκη της Κυριακής ήταν η πρώτη φορά που ο 26χρονος στάθηκε στο βάθρο του Μονακό σε έξι προσπάθειες, και ήρθε μετά από δύο όρθιες εκκινήσεις από την pole position σε έναν αγώνα που σταμάτησε όταν οι συγκρούσεις στον πρώτο γύρο κατέλαβαν το ένα πέμπτο του γηπέδου.

 Ο Oscar Piastri της McLaren τερμάτισε δεύτερος, με 7,1 δευτερόλεπτα πίσω, με τον Carlos Sainz Jr της Ferrari τρίτο. Ο ηγέτης του πρωταθλήματος της Red Bull και νικητής του Μονακό το 2023, Max Verstappen, ξεκίνησε και τερμάτισε έκτος, μόνο την τρίτη φορά σε οκτώ αγώνες αυτή τη σεζόν που ο τριπλός παγκόσμιος πρωταθλητής ηττήθηκε. 

Ο θρίαμβος του Leclerc στο Monaco ολοκληρώνει χρόνια απογοήτευσης στον εντός έδρας αγώνα του, παίρνοντας το στολίδι στο ημερολόγιο της Formula 1 από την pole στην τρίτη του προσπάθεια. Ένας δακρυσμένος Leclerc είπε: «Καμία λέξη δεν μπορεί να το εξηγήσει αυτό. Σημαίνει πολλά, είναι ο αγώνας που με έκανε να ονειρευτώ να γίνω οδηγός της F1». 


Πηγή: Πρακτορεία Ειδήσεων

Συνέχισε να διαβάζεις λίστα με 3 στοιχεία λίστα 1 από 3 Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα γήπεδα ICC T20 World Cup 2024 λίστα 2 από 3 Casa Skate – μια νέα γενιά skateboarders στο Μαρόκο λίστα 3 από 3 Οι Σέλτικς κάνουν καθυστερημένη επιστροφή εναντίον Πέισερς, προηγούνται με 3-0 στους τελικούς της Ανατολής του ΝΒΑ τέλος της λίστας

listen to these podcasts

podcast episode artwork
podcast episode artwork
podcast episode artwork

From: The Inside Story PodcastWhat are the challenges of clearing tonnes of rubble from Gaza?A wasteland of rubble. The UN says clearing the debris from Israel's war on Gaza will be a huge chal

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...