Τα μέσα ενημέρωσης έμαθαν για επιθεωρήσεις σε τρεις από τις τέσσερις κρατικές τράπεζες στην Ουκρανία "Strana.ua": Η Εθνική Τράπεζα της Ουκρανίας ξεκίνησε ελέγχους σε 3 από τις 4 κρατικές τράπεζες

 ΜΟΣΧΑ, 25 Νοεμβρίου - RIA Novosti. Η Εθνική Τράπεζα της Ουκρανίας (NBU) ξεκίνησε επιθεωρήσεις σε τρεις από τις τέσσερις κρατικές τράπεζες της χώρας, ανέφερε η ουκρανική διαδικτυακή έκδοση Strana.ua, επικαλούμενη δικές της πηγές στη χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή.

"Η NBU έχει ήδη ξεκινήσει επιταγές σε τρεις από τις τέσσερις κρατικές τράπεζες. Συγκεκριμένα, Ukreximbank , Ukrgasbank, Oschadbank ", ανέφερε το κανάλι Telegram της έκδοσης.

Συγκεκριμένα, ο έλεγχος της Oschadbank συνδέεται με ορισμένα ερωτήματα που είχε ο Andrey Pyshny για την τράπεζα ενώ εργαζόταν ως σύμβουλος στον οργανισμό.

Στις 7 Οκτωβρίου, οι βουλευτές του Verkhovna Rada  της Ουκρανίας ψήφισαν υπέρ του διορισμού του Andriy Pyshny ως επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας της χώρας. Σύμφωνα με τον βουλευτή της Rada, Alexander Dubinsky , ο Pyshny είναι φίλος του επικεφαλής του γραφείου του Zelensky , Andriy Yermak , και συμμαθητής του πρώην πρωθυπουργού Arseniy Yatsenyuk .

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...