Πόλεμος ΝΑΤΟ-Ρωσίας σε ουκρανικό «γήπεδο»!

 Το 1/3 των οβιδοβόλων και πυροβόλων που στέλνει η Δύση στην Ουκρανία σε εβδομαδιαία βάση, παρουσιάζει προβλήματα λειτουργίας. Είτε εξ´αρχής ελαττώματα είτε δεν αντέχουν στη συνεχή χρήση πάνω από ένα όριο. Αυτό αναφέρουν οι… Ταιμς της Νέας Υόρκης, στηριγμένες σε πηγές αξιωματούχων των ΗΠΑ-Ουκρανίας! 
Επειδή τα στοκ λιγοστεύουν ή ακόμα και άδειασαν στις αποθήκες πολλών χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, έχει δημιουργηθεί τεράστια υποδομή επισκευών των οπλικών αυτών συστημάτων στην Πολωνία. Παρ´ όλα ταύτα, οι Ουκρανοί στρατιωτικοί ζητούν να γίνουν επισκευαστικά κέντρα κοντά στο μέτωπο, ώστε η επιστροφή όσων υπόκεινται σε επισκευές, να γίνεται άμεσα. Ειδικά τώρα που η Ρωσία αποφάσισε, επιτέλους, να τσακίσει τις υποδομές μεταφορών μέσα από το δαιδαλώδες σύστημα ηλεκτρικών σιδηροδρόμων που είχαν κατασκευαστεί επί σοβιετικής εποχής! Από την έναρξη των επιχειρήσεων, το Κιέβο παρέλαβε, με ένταση που έφθασε στην κορύφωση της το διάστημα Ιούλης-Οκτώβρης, τεράστιες ποσότητες πυροβόλων διαμετρήματος 155 m.m, αμερικανικά οβιδοβολα, Μ-777, γερμανικά αυτοκινούμενα πυροβόλα PzH 2000, πολωνικά Krab, γαλλικά Gaesar… (Το τι ποσότητες είχε παραλάβει το χρονικό διάστημα πριν του Φλεβάρη 2022, είναι θέμα προς μελέτη!).
Η πλειοψηφία των οβίδων αυτών των πυροβόλων εκτοξεύεται κατά αμάχων σε δεκάδες πόλεις και πληθυσμιακά κέντρα της περιοχής του Ντονμπάς. Στην πόλη του Ντονιέτσκ είναι λίγες οι μέρες που δεν πέφτουν οβίδες! Στο οκτάμηνο των επιχειρήσεων, στις δυο περιοχές, Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ, έχουν σκοτωθεί από πτώσεις οβίδων κοντά στους 800 άοπλοι πολίτες σε πολυκαταστήματα, λαϊκές αγορές, σχολεία,νηπιαγωγεία… Γί αυτούς, όπως και για τις 14,750 που σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς στις περιοχές αυτές από το 2014, ούτε φωνή ούτε ακρόαση στη Δύση! 
ΥΓ: Υπάρχουν πολλοί ακόμα «άπιστοι» Θωμάδες που αμφισβητούν ότι το ΝΑΤΟ πολεμάει ενάντια στη Ρωσία με τα χέρια των Ουκρανών+δεκάδων χιλιάδων μισθοφόρων;

Ιδεοχώρος


❗ Κανένας δεν θα καταφέρει να γονατίσει τη Ρωσία
Δείτε τη συνέχεια της εκπομπής «Στάλινγκραντ: 80 χρόνια από τη μάχη που άλλαξε την ιστορία» εδώ: https://youtu.be/bW4UM2kcLL8?t=773
Σε συνομιλία με τον Δημήτρη Λιάτσο, ο συγγραφέας και δημοσιογράφος, Αρμέν Γκασπαριάν.
Κάνετε εγγραφή στο κανάλι «Ιδεοχώρος»: bit.ly/3f4nyEo

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...