Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ: Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί σκότωσαν 7 όμηρους στην Τζαμπαλίγια

 7 πολίτες όμηροι νεκροί στην Τζαμπαλίγια, ανακοίνωσαν οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ-Κάσαμ

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ-Κάσαμ, ανακοίνωσε ότι 7 πολίτες όμηροι σκοτώθηκαν στον καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, που βομβαρδίστηκε ανηλεώς την Τρίτη, ανάμεσά τους και τρεις κάτοχοι ξένων διαβατηρίων.

Νεκροταφείο παιδιών η Γάζα

Ένα έγκλημα πολέμου που κάθε μέρα γίνεται πιο τρομακτικό και πιο αποκρουστικό, καθώς παίρνει τη μορφή της οργανωμένης γενοκτονίας

gaza-paidia.jpg

Πριν από δέκα μέρες, σ’ αυτήν εδώ τη γωνιά της εφημερίδας αναδημοσιεύαμε και σχολιάζαμε την έκθεση της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ οργάνωσης Defence for Children International (DCI), που μας πληροφορούσε ότι αυτές τις ματωμένες μέρες στη Γάζα ένα παιδί σκοτωνόταν κάθε 15 λεπτά. Σήμερα, και με δεδομένη τη συνέχιση των βομβαρδισμών, η Γάζα έχει μετατραπεί από φυλακή σε πραγματική κόλαση, με τα παιδιά να είναι τα μεγαλύτερα θύματα της εκδικητικής και δολοφονικής μανίας του Ισραήλ. Ο Λαζαρινί, ο γενικός επίτροπος της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA), είπε στο Συμβούλιο Ασφαλείας ότι τα χιλιάδες παιδιά (σ.σ.: πάνω από 3.500) που σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες «δεν μπορούν να θεωρούνται παράπλευρες απώλειες».

Η δήλωσή του μπορεί να συγκλόνισε την ανθρωπότητα, άφησε όμως παγερά αδιάφορους τους συμμάχους του Νετανιάχου, που, είτε μέσω της άμεσης στήριξης είτε μέσω της έμμεσης ανοχής, γίνονται ουσιαστικά συνένοχοι σε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της σύγχρονης Ιστορίας. Ένα έγκλημα πολέμου που φέρει τις υπογραφές και τις ψήφους όλων όσοι αρνήθηκαν πρόσφατα μια ανθρωπιστική εκεχειρία ώστε να επιτραπεί η παράδοση βοήθειας σε περισσότερους από 2 εκατομμύρια άμαχους που έχουν παγιδευτεί με ελάχιστες προμήθειες τροφίμων, νερού και ιατρικού εξοπλισμού και να απελευθερωθούν με ασφάλεια οι 240 όμηροι που το Ισραήλ πιστεύει ότι κρατούνται από τη Χαμάς. Ένα έγκλημα πολέμου που κάθε μέρα γίνεται πιο τρομακτικό και πιο αποκρουστικό, καθώς παίρνει τη μορφή της οργανωμένης γενοκτονίας. Ένα έγκλημα πολέμου που, με τον αριθμό των νεκρών παιδιών να αυξάνεται καθημερινά, θα στιγματίσει στα βάθη του ιστορικού χρόνου το κράτος του Ισραήλ αλλά και όσους στήριξαν και υποστήριξαν τον σφαγέα Νετανιάχου. Μαζί και τον δικό μας πρωθυπουργό.

tags: άρθρα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...