«Χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει ειρήνη για τους Ευρωπαίους»/ Γάλλος υπουργός: Αναμένουμε από την Κίνα να στείλει ένα σαφές μήνυμα στη Μόσχα

 Επίσημη επίσκεψη στο Πεκίνο πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Stéphane Séjourné, όπου συναντήθηκε με τον Κινέζο ομόλογό του, Wang Yi.

Κατά τη συνάντηση αυτή, ο Γάλλος υπουργός είπε ότι η Κίνα πρέπει να βγει με σταθερή στάση και να στείλει ένα μήνυμα στη Μόσχα για την Ουκρανία.

«Αναμένουμε από την Κίνα να στείλει ένα πολύ σαφές μήνυμα στη Ρωσία. «Το Πεκίνο πρέπει να προωθήσει τη σταθερότητα και την υποστήριξη της Ουκρανίας γιατί είναι σαφές ότι η Κίνα διαδραματίζει βασικό ρόλο στην ανεξαρτησία και τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένης της κυριαρχίας της Ουκρανίας», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. 

Η Κίνα παρέμεινε ουδέτερη στην αντιπαράθεση μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, παρόλο που έχει όλο και πιο στενές σχέσεις με τη Ρωσία. «Αυτός ο πόλεμος εμπλέκει ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα», είπε ο Γάλλος διπλωμάτης στον Κινέζο ομόλογό του. Ενώ πρόσθεσε: 

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν θα υπάρξει διαρκής ειρήνη εάν δεν διαπραγματευτούμε με τους Ουκρανούς» και ότι «δεν θα υπάρχει ασφάλεια για τους Ευρωπαίους εάν δεν υπάρξει ειρήνη σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Για εμάς, - είπε ο Séjourné - αυτό είναι απαραίτητο και αυτός είναι ο λόγος που η Γαλλία είναι αποφασισμένη να διατηρήσει έναν στενό διάλογο με την Κίνα».

/abcnews.al/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...