Israeli F-16s Provide Close Air Support to Turkish-Sponsored Jihadists in Syria’s Aleppo

 Στις 29 Μαρτίου, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ανέπτυξε μαχητικά F-16 για να πραγματοποιήσει πολλαπλές αεροπορικές επιδρομές κατά των δυνάμεων του Συριακού Αραβικού Στρατού στην επαρχία του Χαλεπίου κοντά στα τουρκικά σύνορα, με τις επιθέσεις να συμπίπτουν με κλιμακούμενες επιθέσεις από ομάδες ισλαμιστικών πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από την Τουρκία κατά των συριακών δυνάμεων στην περιοχή . Η επίθεση προκάλεσε σχεδόν 40 θανάτους και πολλά περισσότερα θύματα, ανάμεσά τους πολίτες και στρατιωτικό προσωπικό. Βρετανικές πηγές ανέφεραν ότι στόχος ήταν επίσης χερσαίες μονάδες της Λιβανέζικης Χεζμπολάχ και μια αποθήκη όπλων κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπίου. 

Η επίθεση επέτρεψε στις τζιχαντιστικές πολιτοφυλακές στο έδαφος να κλιμακώσουν τις επιθέσεις τους, αν και σύμφωνα με πληροφορίες απωθήθηκαν επιτυχώς μέχρι το τέλος της ημέρας παρά την ισραηλινή αεροπορική υποστήριξη. Το Ισραήλ υποστήριξε προηγουμένως μια σειρά από ομάδες πολιτοφυλακής που πολεμούσαν τη συριακή κυβέρνηση που δρούσαν κοντά στις συνοριακές περιοχές Συρίας-Ισραήλ, κάτι που επιβεβαιώθηκε από βίντεο στα τέλη της δεκαετίας του 2010 και στη συνέχεια δηλώθηκε από τον Αρχηγό του Επιτελείου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων Gadi Eisenkot τον Ιανουάριο του 2019. 

Με μειωμένη ισχύ, οι τζιχαντιστικές πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από την Τουρκία έχουν διατηρήσει ένα σημαντικό σύνορο για το Τελ Αβίβ και τους συμμάχους του στο ΝΑΤΟ ώστε να συνεχίσουν να ασκούν πίεση στη Συρία.

.

Turkestan Islamic Party Militants - One of Many Jihadist Groups Operating with Turkish Sponsorship From Syria`s Idlib

Το Ισραήλ και η Τουρκία έχουν πραγματοποιήσει παράλληλες εκστρατείες για να υποστηρίξουν τους Σύρους αντάρτες και να τους παρέχουν αεροπορική υποστήριξη, με τους δύο συμμάχους των ΗΠΑ να πετούν και οι δύο F-16 για τη μεγάλη πλειονότητα αυτών των αποστολών. 

Οι εναπομείνασες πολιτοφυλακές τζιχαντιστών στη Συρία είναι σε μεγάλο βαθμό συγκεντρωμένες στην επαρχία Ιντλίμπ κοντά στο Χαλέπι και στα σύνορα με την Τουρκία, με τις προσπάθειες της Συρίας να εκδιώξει αυτές τις δυνάμεις να έχουν σταθερά σταματήσει από τουρκικές επεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων αεροπορικών επιδρομών, παρόμοιες με αυτές που εξαπέλυσε πρόσφατα το Ισραήλ.

Καθώς η Τουρκία πρόκειται να διαδραματίσει βασικό ρόλο στην υποστήριξη των συμμαχικών αμερικανικών προσπαθειών για την επέκταση της παραγωγής βλημάτων πυροβολικού, γεγονός που θα επιτρέψει αυξημένες παραδόσεις βλημάτων 155 χιλιοστών στο Ισραήλ, η τουρκική Πολεμική Αεροπορία πρόκειται επίσης να λάβει σημαντική αναβάθμιση στις ικανότητες των μαχητικών της με την πώληση των μαχητικών F-16 Block 70/72, γεγονός που θα αυξήσει περαιτέρω την πίεση στις συριακές άμυνες. 

Τα ισραηλινά πλήγματα σε συριακούς στόχους μακριά από το δικό του έδαφος κοντά στα τουρκικά σύνορα υπογραμμίζουν τη στενή ενσωμάτωση των πολλαπλών συνόρων στα οποία η άμυνα της Συρίας συνεχίζει να αμφισβητείται, με το Ισραήλ και την Τουρκία να παραμένουν οι δύο κύριοι περιφερειακοί αμφισβητίες για την ασφάλεια του αραβικού κράτους.

Recommended


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...