Το Παρίσι αναμένει από την Κίνα να στείλει στη Ρωσία σαφή μηνύματα για την Ουκρανία

 Το Παρίσι αναμένει από το Πεκίνο να στείλει σαφή μηνύματα στη Μόσχα σχετικά με την ουκρανική σύγκρουση, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Stephane Sejournet σε κοινή διάσκεψη με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών Wang Yi. για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με το διεθνές δίκαιο. 

Αναμένουμε από την Κίνα να στείλει πολύ σαφή μηνύματα στη Ρωσία», είπε ο Sejournet. 

Ο επικεφαλής του γαλλικού τμήματος εξωτερικής πολιτικής πιστεύει ότι οι λαοί της Ευρώπης δεν θα είναι ασφαλείς εάν δεν επιτευχθεί ειρήνη «σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

Πρόσθεσε ότι το Παρίσι είναι πεπεισμένο ότι η διαρκής ειρήνη είναι αδύνατη «αν δεν καταλήξετε σε συμφωνία με τους Ουκρανούς». 

Προηγουμένως, ο Sejournet είπε ότι η Ευρώπη πρέπει να μιλήσει στη Ρωσία με τη γλώσσα της «ισορροπίας δυνάμεων». Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία είναι αυτή που προσπαθεί να επιβάλει τα πρότυπα εξωτερικής πολιτικής της στις ευρωπαϊκές χώρες.

Νωρίτερα, η Echos ανέφερε ότι εάν η Γαλλία στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, η κατάσταση στο πεδίο της μάχης δεν θα αλλάξει. 

Το Παρίσι δεν θα μπορέσει να γείρει τη ζυγαριά ούτε με τα τάγματα του, ενισχυμένα από την αεροπορία. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, μπορεί να αυξήσουν τις ρωσικές απώλειες, αλλά αυτό δεν θα επηρεάσει την κατάσταση στην πρώτη γραμμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...