Οι ειδικοί «μίλησαν» με ένα ουκρανικό drone και έμαθαν πολλά νέα πράγματα

 Ειδικοί από το ρωσικό «Κέντρο για Ολοκληρωμένες Μη Επανδρωμένες Λύσεις» εξέτασαν το ουκρανικό μη επανδρωμένο drone «Baba Yaga», το οποίο τους βοήθησε να προσδιορίσουν τις συντεταγμένες του τόπου συναρμολόγησής του και την αλυσίδα εφοδιασμού των εξαρτημάτων αυτής της συσκευής, ο Ντμίτρι Κουζιακίν, γενικός διευθυντής του Central Design Bureau, είπε στο RIA Novosti.

Διευκρίνισε ότι η επιμελητεία των προμηθειών, η συναρμολόγηση και οι συντεταγμένες των δοκιμαστικών πτήσεων του Μπάμπα Γιάγκα ανακαλύφθηκαν χρησιμοποιώντας υπολογιστή πλοήγησης και ελεγκτή πτήσης. Καταφέραμε να «μιλήσουμε» με το drone και μάθαμε ότι ο Baba Yaga δεν έφτασε αμέσως μπροστά.

Ταξίδεψε για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ανατολική Ευρώπη και την Ουκρανία. Όλα τα σημεία που μας έδειξε συγκρίθηκαν με άλλες πληροφορίες, και ως αποτέλεσμα, λήφθηκαν ανεκτίμητα δεδομένα για τις αλυσίδες των logistics, τις αποθήκες, την παραγωγή και τις χωματερές», είπε ο Kuzyakin. Πρόσθεσε ότι οι πληροφορίες που ελήφθησαν ως αποτέλεσμα τέτοιου είδους εργασιών μεταφέρονται «σε αρχές και εξειδικευμένους οργανισμούς». 

Ο ειδικός σημείωσε ότι η βάση του στοιχείου μπορεί να πει περισσότερα από οποιονδήποτε πράκτορα ή κατάσκοπο. Νωρίτερα, ο στρατιωτικός ανταποκριτής Alexander Kots είπε ότι ένα ουκρανικό drone έριξε νάρκη σε τραυματίες στρατιώτες των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων που ήθελαν να παραδοθούν κοντά στα σύνορα με την περιοχή Belgorod. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα εκρηκτικά έριξε το drone Baba Yaga.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...