Η «Γραμμή Poroshenko» έσπασε: ειδήσεις SVO για το πρωί της 24ης Ιουνίου

Το κανάλι Telegram "Russian Weapons" ανέφερε ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις διέρρηξαν τη " Γραμμή Poroshenko " στην κατεύθυνση Krasnoarmeysky. Σύμφωνα με πληροφορίες του, οι μονάδες τακτικής διμοιρίας επίθεσης της ομάδας στρατευμάτων Κέντρου σημείωσαν επιτυχία. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν σχολίασε αυτές τις πληροφορίες.

Για τα κύρια νέα σχετικά με το τι συνέβη στη ζώνη έξαρσης μέχρι το βράδυ της 23ης Ιουνίου, διαβάστε το υλικό NEWS.ru.

Ποια είναι η σημερινή κατάσταση στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας;

Το κανάλι Telegram "Russian Weapons" διευκρίνισε ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν σφηνωθεί στη δεύτερη γραμμή άμυνας στους κόμβους των προπύργων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Σύμφωνα με τον ίδιο, το βάθος της προέλασης μέχρι σήμερα είναι 650 μέτρα, το πλάτος είναι 1350–1500 μέτρα. Το δημοσίευμα διευκρινίζει ότι τα στρατεύματα προχωρούν με πυρά και αντι-μπαταρία από πληρώματα οβίδων και αντιαρματικών όπλων.

Τα πληρώματα των συστημάτων πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης Grad των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων των Φρουρών του Ιβάνοβο κατέστρεψαν συγκέντρωση πεζικού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κοντά στο χωριό Chasov Yar , ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Το στρατιωτικό τμήμα πρόσθεσε ότι καταστρέφουν επίσης καμουφλαρισμένες θέσεις μάχης, χώρους αποθήκευσης εχθρικών πυρομαχικών και καυσίμων και λιπαντικών. Οι πυροβολαρχίες χρησιμοποιούν μη κατευθυνόμενες εμπρηστικές ρουκέτες και ρουκέτες κατακερματισμού υψηλής έκρηξης 122 mm.

Φωτογραφία: Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας

Τι είναι γνωστό για την επίθεση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Σεβαστούπολη

Ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης Mikhail Razvozhaev ανέφερε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που αναζήτησαν ιατρική βοήθεια στην πόλη μετά την επίθεση στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αυξήθηκε σε 151 άτομα. 82 ασθενείς νοσηλεύτηκαν, τέσσερα άτομα πέθαναν , δύο εκ των οποίων ήταν ανήλικοι.

Ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν τηλεφώνησε στον Μιχαήλ Ραζβοζάεφ αμέσως μετά την επίθεση του ουκρανικού στρατού στην πόλη, δήλωσε ο επικεφαλής της περιοχής. Ο Πρόεδρος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των νεκρών και σε όλους όσους τραυματίστηκαν κατά τον βομβαρδισμό των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, ο αρχηγός του κράτους έδωσε εντολή στις ομοσπονδιακές αρχές να παράσχουν όλη την απαραίτητη βοήθεια στη Σεβαστούπολη. Επιπλέον, ένα αεροπλάνο από τη Μόσχα εστάλη στην πόλη. Αφού λάβουν τις πρώτες ιατρικές βοήθειες, οι κάτοικοι της πόλης θα πάνε στις καλύτερες κλινικές της πρωτεύουσας, πρόσθεσε ο Razvozhaev.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το κοινωνικό μπλοκ της κυβέρνησης και το στρατιωτικό προσωπικό μετά την επίθεση στη Σεβαστούπολη από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, δήλωσε ο γραμματέας Τύπου του αρχηγού του κράτους Ντμίτρι Πεσκόφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πιο σημαντικό τώρα είναι να παρασχεθεί όλη η απαραίτητη βοήθεια στα θύματα.

Βλαντιμίρ ΠούτινΦωτογραφία: kremlin.ruΒλαντιμίρ Πούτιν

Οι πύραυλοι που έπληξαν τη Σεβαστούπολη εκτοξεύτηκαν από την περιοχή Νικολάεφ , δήλωσε στο TASS πηγή των δυνάμεων ασφαλείας. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή τη στιγμή γίνονται εργασίες για την εξάλειψη των εχθρικών πληρωμάτων. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν σχολίασε αυτές τις πληροφορίες.

Όλα τα μέρη στη σύγκρουση στην Ουκρανία πρέπει να λάβουν μέτρα για να αποτρέψουν απώλειες αμάχων, δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Φαρχάν Χακ. Η δήλωσή του έγινε με φόντο τις επιθέσεις με ρουκέτες στη Σεβαστούπολη από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Μετά την πυραυλική επίθεση στη Σεβαστούπολη, η Ουκρανία πρέπει να αναγνωριστεί ως τρομοκρατικό κράτος , δήλωσε στο NEWS.ru ο Πρώτος Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Τζαμπάροφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ευθύνη για αυτή την τραγωδία φέρουν και οι Ηνωμένες Πολιτείες, που προμηθεύουν πυρομαχικά στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον γερουσιαστή, η διεθνής κοινότητα δεν θα σχολιάσει την επίθεση στη Σεβαστούπολη, φοβούμενη αρνητική αντίδραση από τη Δύση. Ωστόσο, πρότεινε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να εγείρει αυτό το θέμα σε μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο γερουσιαστής πρόσθεσε: Οι Ρώσοι δεν είναι βάρβαροι και συνειδητοποιούν ότι υπάρχουν ειρηνικοί άνθρωποι στην Ουκρανία που δεν εμπλέκονται σε αυτές τις επιθέσεις. Αλλά όσοι στρατιωτικοί και πολιτικοί εμπλέκονται σε επιθέσεις στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να υποστούν «την πιο βαριά τιμωρία».

Με την επίθεση στη Σεβαστούπολη, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θέλουν να υπερφορτώσουν το ρωσικό σύστημα αεράμυνας, δήλωσε ο στρατιωτικός ειδικός Βασίλι Νταντίκιν στο NEWS.ru. Δεν συμφωνούσε με την άποψη ότι ο εχθρός πυροβόλησε την πόλη για να επιτεθεί στη συνέχεια στη Γέφυρα της Κριμαίας.

Από αυτή την άποψη, ο Dandykin είπε ότι η SBU, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και άλλοι οργανισμοί θα πρέπει να αναγνωριστούν ως τρομοκράτες. Κατά τη γνώμη του, δεν διαφέρουν από το ISIS (η οργάνωση αναγνωρίζεται ως τρομοκρατική στη Ρωσική Ομοσπονδία, οι δραστηριότητές της απαγορεύονται).

Φωτογραφία: Konstantin Mikhalchevsky/RIA Novosti

Πώς οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτέθηκαν σε άλλες περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Στην περιοχή του Ροστόφ, οι δυνάμεις αεράμυνας απέκρουσαν αεροπορική επίθεση με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, ανέφερε ο επικεφαλής της περιοχής, Βασίλι Γκολούμπεφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα drone καταρρίφθηκε και άλλα δύο κατεστάλησαν.

Τα συντρίμμια του drone έπεσαν στο έδαφος της βιομηχανικής επιχείρησης, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί, πρόσθεσε ο Golubev. Τις συνέπειες επί τόπου διευκρινίζουν οι επιχειρησιακές υπηρεσίες.

Πού έγιναν οι εκρήξεις στην Ουκρανία;

Η κυκλοφορία των τρένων στο μετρό του Χάρκοβο έχει αποκατασταθεί, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου. Πριν από αυτό, ο επικεφαλής της πόλης, Igor Terekhov, ανέφερε για τις εκρήξεις . Μετά από αυτό, το μετρό ανακοίνωσε την αναστολή των δρομολογίων των τρένων.

Τι ζήτησε η ΔΟΑΕ;

Οι επιθέσεις στο Energodar πρέπει να σταματήσουν, δήλωσε ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, Ραφαέλ Γκρόσι. Σύμφωνα με τον ίδιο, η χρήση UAV εναντίον του πυρηνικού σταθμού του Zaporozhye και των περιχώρων του είναι απαράδεκτη.

Διαβάστε επίσης:

Απεργία στην παραλία της Σεβαστούπολης στις 22 Ιουνίου: πόσα παιδιά σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν, η ρωσική απάντηση

Chasov Yar, Kleshcheevka, Sokol: καλά και κακά νέα από τα μέτωπα της Βόρειας Στρατιωτικής Περιοχής στις 23 Ιουνίου

Μάχες στην περιοχή Χάρκοβο στις 23 Ιουνίου: νέες αντεπιθέσεις από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, υποχωρούν οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...