Νέο «χτύπημα» Ρωσίας-Κίνας – «Σκουπίδι» οι κυρώσεις της Δύσης…

 Η απόσυρση μεγάλων παγκόσμιων αυτοκινητοβιομηχανιών από την ρωσική αγορά άνοιξε τις πόρτες για εναλλακτικές μάρκες αυτοκινήτων.

Τώρα η Κίνα έχει γίνει ο κύριος προμηθευτής αυτοκινήτων στην Ρωσία.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδεται, δεδομένων των δυτικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν στην Ρωσία και του συνεχιζόμενου εμπορικού πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, το εμπόριο μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου ανθεί.

Σε συνέντευξή του στο RIA Novosti , ο Κινέζος πρεσβευτής στη Ρωσία Zhang Hanhui είπε ότι η Ρωσία έχει γίνει ο κύριος εισαγωγέας κινεζικών αυτοκινήτων, ενώ η Κίνα έχει γίνει ο κύριος προμηθευτής αυτοκινήτων στην Ρωσία.

«Προς το παρόν, η συνεργασία στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει γίνει σημαντικό μέρος του διμερούς εμπορίου. Η Κίνα έχει γίνει ο κύριος προμηθευτής αυτοκινήτων στην Ρωσία, ο όγκος των εξαγωγών έχει αυξηθεί σημαντικά τόσο σε υλικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο και η Ρωσία έχει γίνει ο κύριος εισαγωγέας των κινεζικών αυτοκινήτων», είπε.

Ο Zhang Hanhui τόνισε ότι η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ρωσίας για δεκατρία συνεχή χρόνια. Η διμερής συνεργασία επεκτείνεται συνεχώς και το ενδιαφέρον των κινεζικών εταιρειών για συνεργασία με τη Ρωσία αυξάνεται, συμπλήρωσε.

Οι στατιστικές δείχνουν ότι οι κινεζικές μάρκες αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 90 τοις εκατό όλων των εισαγωγών ρωσικών αυτοκινήτων φέτος. Αυτό έγινε μετά την αποχώρηση ευρωπαϊκών, αμερικανικών, νοτιοκορεατικών και ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών.

Στο πλαίσιο της διευρυμένης παρουσίας τους στην ρωσική αγορά, οι Κινέζοι κατασκευαστές ξεκίνησαν πρόσφατα την παραγωγή αυτοκινήτων στο εργοστάσιο της Avtotor στο ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, όπου στο παρελθόν είχαν συναρμολογηθεί γερμανικά οχήματα BMW και νοτιοκορεατικά Hyundai και Kia.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλυψε πρόσφατα ότι τα κινεζικά αυτοκίνητα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στην χώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...