Οι υποδομές υπέστησαν ζημιές στο τμήμα της περιοχής Zaporozhye που ελέγχεται από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις

 МОСКВА, 24 дек — РИА Новости.

Στο ελεγχόμενο από το Κίεβο τμήμα της περιοχής Zaporozhye, οι εγκαταστάσεις υποδομής υπέστησαν ζημιές, ανέφερε στο κανάλι Telegram ο επικεφαλής της τοπικής διοίκησης, Yuriy Malashko, που διορίστηκε από τις αρχές του Κιέβου.

«Υπήρξαν αναφορές για καταστροφή <…> εγκαταστάσεων υποδομής», έγραψε, χωρίς να διευκρινίσει για ποιες εγκαταστάσεις μιλάει.

Την προηγούμενη μέρα αναφέρθηκε ότι τουλάχιστον τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν στο Zaporozhye. 

Το πρωί, γύρω στις 11:15, κηρύχθηκε συναγερμός αεροπορικής επιδρομής στην περιοχή. Σειρήνες ηχούν επίσης στις περιοχές Dnepropetrovsk, Kirovograd, Nikolaev, Poltava και στην ελεγχόμενη από το Κίεβο έδαφος της περιοχής Kherson. Η περιοχή Zaporozhye έγινε ρωσική περιοχή μετά από δημοψήφισμα, το 93,11 τοις εκατό των συμμετεχόντων ψήφισαν υπέρ της ένταξης στη Ρωσία. 

Το καθεστώς του Κιέβου δεν αναγνωρίζει τη νομιμότητα αυτής της έκφρασης βούλησης και συνεχίζει να βομβαρδίζει την περιοχή. Τώρα περισσότερο από το 70 τοις εκατό της περιοχής Zaporozhye βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο, τα ουκρανικά στρατεύματα συνεχίζουν να κρατούν το περιφερειακό κέντρο - την πόλη Zaporozhye.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...