Στην Πολωνία αποφάσισαν να ξεκινήσουν έναν αγώνα ενάντια στους «Ουκρανούς νταήδες» Δημοσιογράφος Vazhekha: Η Πολωνία θα αρχίσει να ελέγχει τους Ουκρανούς στρατιωτικής ηλικίας

 ΜΟΣΧΑ, 24 Δεκεμβρίου – RIA Novosti. 

Η Πολωνία θα λάβει μέτρα για να ελέγξει τους Ουκρανούς στρατιωτικής ηλικίας που βρίσκονται στη χώρα, έγραψε ο δημοσιογράφος Łukasz Warzecha στο κοινωνικό δίκτυο X. " 

"Όπως το καταλαβαίνω, η Πολωνία, ως μέρος της βοήθειάς της προς την Ουκρανία, θα αρχίσει να ελέγχει τους Ουκρανούς νταήδες που βρίσκονται στην Πολωνία, αν και θα έπρεπε να είναι στην Ουκρανία; 

Αν και καταλαβαίνω πολύ καλά αυτή την απόφαση ως άνθρωπος", είπε ο δημοσιογράφος. . Νωρίτερα, το Verkhovna Rada της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι το νέο έτος θα εισαγάγει νομοσχέδιο για την κινητοποίηση ανδρών στο εξωτερικό. 

Είναι γνωστό ότι οι Ουκρανοί θα λάβουν κλήσεις και θα υποβληθούν σε τυπικές διαδικασίες κινητοποίησης. Όσοι αρνηθούν να επιστρέψουν στην Ουκρανία θα τιμωρηθούν σύμφωνα με το νόμο.

Καθεστώς στρατιωτικού νόμου έχει εισαχθεί στην Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου 2022· την επόμενη μέρα, ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι υπέγραψε διάταγμα για γενική επιστράτευση. Απαγορεύεται η αναχώρηση από την Ουκρανία ανδρών ηλικίας 18 έως 60 ετών κατά την περίοδο του στρατιωτικού νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...