ΥΓΕΙΑ- Εγκαίνια για την πρώτη ΤΟΜΥ Αττικής στα Καμίνια και στο Περιστέρι.

Την πρώτη Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ) της Αττικής εγκαινίασε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. Η μονάδα βρίσκεται στα Καμίνια του Πειραιά στη συμβολή των οδών Θηβών και Βουρβούλη.
Στόχος, επισήμανε ο υπουργός Υγείας, είναι να λειτουργήσουν, όσο το δυνατόν συντομότερα, περισσότερες ΤΟΜΥ στην Αττική, με προτεραιότητα περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από την οικονομική κρίση και υπήρξε μεγαλύτερη ανισότητα στη φροντίδα υγείας.

«Οι ΤΟΜΥ δεν είναι μια βραχύβια παρέμβαση αλλά μία μεταρρύθμιση, με εξασφαλισμένη οικονομική βιωσιμότητα, που αλλάζει τη φιλοσοφία του δημόσιου συστήματος Υγείας καθώς από την αντιμετώπιση της ασθένειας, το βάρος πέφτει πλέον στην έγκαιρη διάγνωση, την πρόληψη και την αγωγή υγείας», σημείωσε.

ΤΟΜΥ - Καμίνια Γραφείο Τύπου Υπουργείου Υγείας
Ο υπουργός Υγείας μίλησε για την αναγκαιότητα ενός καλά οργανωμένου δημόσιου συστήματος Υγείας -με επίκεντρο την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και με τη στήριξη των Τοπικών Μονάδων Υγείας- το οποίο να υπερασπιστούν οι πολίτες και η κοινωνία.
Στην κατεύθυνση αυτή, επισήμανε ο Ανδρέας Ξανθός, εισάγονται δύο νέα δεδομένα στη φιλοσοφία του συστήματος Υγείας, που είναι η αξιολόγηση από τους πολίτες της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και η δημόσια λογοδοσία προς την κοινωνία, για τα αποτελέσματα αυτής της μεταρρύθμισης.
Και στο Περιστέρι
Λίγο αργότερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης εγκαινίασε την πρώτη ΤΟΜΥ Περιστερίου στην οδό Χρήστου Λαδά 43. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έκανε λόγο για επιβεβλημένη αναβάθμιση του υγειονομικού συστήματος της Δυτικής Αθήνας και ανακοίνωσε την 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Περιστερίου, πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και την ίδρυση σε δεύτερο χρόνο δεύτερης ΤΟΜΥ στον δήμο. 
Τις πόρτες τους έχουν ανοίξει παράλληλα και ακόμα δύο ΤΟΜΥ, μια στην περιοχή της Ευγένειας στο Κερατσίνι και μια στη Νίκαια.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...