ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Στο Παρίσι για...δώρο γενεθλίων

Συνήθως η ημέρα γενεθλίων συνοδεύεται από χαρούμενη διάθεση, χαμόγελα και -συνήθως- γιορτή. Θα συμβεί αυτό άραγε στα 116α γενέθλια της Ρεάλ Μαδρίτης;
Η «βασίλισσα» ιδρύθηκε σαν σήμερα το 1902 και οι άνθρωποί της δεν σκέφτονται τίποτε καλύτερο ως δώρο παρά την πρόκριση επί της Παρί Σεν Ζερμέν στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Εχουν υπέρ τους το 3-1 του πρώτου αγώνα στη Μαδρίτη, έχουν το know-how και την πείρα στη συγκεκριμένη διοργάνωση.
Ομως η Παρί δεν είναι οποιοσδήποτε αντίπαλος. Είναι η πιο φιλόδοξη ομάδα στο ευρωπαϊκό στερέωμα, όπως μαρτυρά η επένδυση εκατοντάδων εκατομμυρίων που έχει κάνει το Κατάρ στον σύλλογο.

Ακόμα και χωρίς τον τραυματία Νεϊμάρ στον αγωνιστικό χώρο απόψε, οι Παριζιάνοι έχουν τη δυνατότητα να χαλάσουν τα γενέθλια της Ρεάλ Μαδρίτης και να καταστήσουν την 6η Μαρτίου ημερομηνία-σταθμό της δικής τους ευρωπαϊκής εκτίναξης.
Γιατί αυτό θα σημάνει ένας πιθανός αποκλεισμός τής επί διετία κατόχου του τίτλου.
Οπως παραδέχτηκε και ο αμυντικός της Παρί, Ντάνι Αλβες, «πρέπει να αρπάξουμε αυτή τη μοναδική ευκαιρία. Μπορούμε να γράψουμε ιστορία. Η Παρί έπιασε τα όριά της στο παρελθόν και τώρα πρέπει να τα ξεπεράσει!»
Και ο Ουνάι Εμερι κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος: «Είναι ο αγώνας της χρονιάς. Αποτελεί ξεχωριστή στιγμή για τους οπαδούς μας και όλους τους ποδοσφαιρόφιλους στο Παρίσι και τη Γαλλία. Είναι η ευκαιρία μας να κάνουμε ένα βήμα μπροστά».
Ο Εμερι είναι ο άνθρωπος που νιώθει τη μεγαλύτερη πίεση για πρόκριση απόψε στο γαλλικό στρατόπεδο, καθώς μια πιθανή επιτυχία ίσως αλλάξει τη γνώμη των ιθυνόντων της Παρί να τον αντικαταστήσουν στο τέλος της σεζόν.
Και να σκεφθεί κανείς ότι ο Βάσκος τεχνικός έχει το καλύτερο ποσοστό νικών από κάθε άλλο προκάτοχό του στον συγκεκριμένο πάγκο...
Σε 100 αναμετρήσεις (έπιασε το τριψήφιο νούμερο το Σάββατο εναντίον της Τρουά) έχει πανηγυρίσει 79 νίκες έναντι 11 ισοπαλιών και 10 ηττών.
Οσο για τις αποψινές ενδεκάδες; Με το που μπήκε το 2018, ο Ανχελ ντι Μαρία δείχνει σε εκπληκτική φόρμα.
Το απέδειξε όσο καιρό βρισκόταν εκτός δράσης ο Κιλιάν Μπαπέ και τώρα συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό εν απουσία του Νεϊμάρ.
Δεν τίθεται καν ζήτημα για τον Εμερι, γνωρίζοντας και το έντονο κίνητρο του 30χρονου Αργεντινού μεσοεπιθετικού να διακριθεί απέναντι στους παλιούς εργοδότες του της Ρεάλ Μαδρίτης.
Οι «μερένγκες» από την πλευρά τους έχουν ταξιδέψει στη γαλλική πρωτεύουσα με όλα τους τα αστέρια.
Ο Ζινεντίν Ζιντάν υποστήριξε χθες ότι όλοι οι παίκτες του είναι στο 100%, αλλά δεν είναι απόλυτα σίγουρο ότι θα χρησιμοποιήσει στο κρίσιμο ραντεβού τους Μόντριτς και Κρόος που έχουν μείνει εκτός δράσης εδώ και καιρό.
Σίγουρα πάντως θα βρίσκεται στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Μαρσέλο, τον οποίο άπαντες θεωρούν κλειδί για το αποψινό παιχνίδι τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.
Τα φώτα πάντως έχουν πέσει -και δικαίως- πάνω στον Ρονάλντο. Μέσα στο 2018 έχει πετύχει 14 γκολ σε 10 παιχνίδια, ενώ έχει σκοράρει και στις 7 φετινές αναμετρήσεις της Ρεάλ Μαδρίτης στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Επιτεύγματα που δεν είχε ποτέ ξανά στην καριέρα του...
Να σημειώσουμε ότι την αποψινή αναμέτρηση θα σφυρίξει ο Γερμανός Φέλιξ Μπριχ, ενώ πριν από την έναρξη θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Ντάβιντε Αστόρι που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στα 31 χρόνια του.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...