Ρωσία: Ένας στους δύο Ρώσους λατρεύουν το γρήγορο φαγητό

 Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Περισσότεροι από τους μισούς Ρώσους (54%) δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν το γρήγορο φαγητό, εκ των οποίων το 8% το καταναλώνει πολλές φορές το μήνα και το 2% δηλώνει πως είναι έτοιμο να τρώει  καθημερινά από ταχυφαγεία, σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας πολυμέσων Rambler & Co

Στη μελέτη, η οποία διεξήχθη στην πύλη Rambler από τις 28 έως τις 31 Ιανουαρίου, συμμετείχαν 400.000 χρήστες, μεταξύ των οποίων το 70% ήταν άνδρες και το 30% γυναίκες.

Ταυτόχρονα, περισσότερο από το 1/3 από όσους λατρεύουν το γρήγορο φαγητό δεν ανησυχούν για το βάρος τους και το ελέγχουν μόνο περιστασιακά, το 29% παρακολουθεί συνεχώς το βάρος του, το 23% δεν το παρακολουθεί καθόλου και το 11% ανεβαίνει στη ζυγαριά μόνο σε περίπτωση προβλημάτων υγείας. Ελαφρώς περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες καταναλώνουν γρήγορο φαγητό με πολλές θερμίδες λόγω της έντονης γεύσης του και για το 23% είναι ένας τρόπος για να “τσιμπήσουν κάτι γρήγορα”. Στο 17% αρέσουν ειλικρινά πολύ αυτά τα πιάτα, ενώ για το 4% είναι ένας τρόπος εκτόνωσης από το άγχος και για το 3%  ένας τρόπος εξοικονόμησης χρημάτων.

Οι επισκέπτες σε εστιατόρια γρήγορου φαγητού στο 49% των περιπτώσεων επιλέγουν τίζμπεργκερ χάμπουργκερ και τις παραλλαγές τους στο μενού, κάθε πέμπτος πελάτης επιλέγει μπουτάκια ή φτερούγες κοτόπουλου, 16% ρολά σε τορτίγια, 11% πατάτες και 4% – γλυκά.

Όσοι αποφεύγουν τέτοιο φαγητό, το 80% το θεωρεί ανθυγιεινό, το 16% αντιπαθεί τη γεύση, το 3% κάνει δίαιτα και το 1% είχε σοβαρά προβλήματα υγείας από την κατάχρηση φαστ φουντ στο παρελθόν.

“Αν η επιθυμία να δοκιμάσουν πρόχειρο φαγητό είναι τόσο έντονη, το 39% των συμμετεχόντων στην έρευνα υποχωρεί σε αυτό και το 28% προσπαθεί να επιλέξει κάτι λιγότερο θερμιδικό από το μενού των φαστ φουντ. Τέλος μόλις το 1% λύνει ένα τέτοιο πρόβλημα μέσω επισκέψεων σε διατροφολόγο” προσθέτει η μελέτη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...