Ο πολιτικός επιστήμονας Φεντόροφ χαρακτήρισε φυσική την αποτυχία του κόμματος του Μακρόν στις εκλογές

Η αποτυχία του κόμματος του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι φυσική, δήλωσε ο Σεργκέι Φεντόροφ, κορυφαίος ερευνητής στο Ινστιτούτο Ευρώπης της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών. 

Σε συνομιλία του με το NEWS.ru, ο πολιτικός επιστήμονας σημείωσε ότι πρόκειται για ένα επιπλέον χτύπημα στα σπλάχνα του Γάλλου πολιτικού.

Η ήττα του κόμματος του Μακρόν στις ευρωεκλογές δεν προκαλεί αίσθηση.

Όλες οι προβλέψεις έδειχναν ότι επικεφαλής αυτών των εκλογών θα ήταν η Εθνική Συσπείρωση, με επικεφαλής τον Τζόρνταν Μπαρντέλα. Φυσική ήττα, αλλά τόσο συντριπτική. Αυτό είναι ένα επιπλέον χτύπημα στο έντερο του Μακρόν », εξήγησε ο Φεντόροφ.


Σύμφωνα με τον ίδιο, οι προσπάθειες του Μακρόν να ενεργοποιήσει όλες τις δυνάμεις στο τελικό στάδιο της προεκλογικής εκστρατείας δεν οδήγησαν σε τίποτα. Σύμφωνα με τον πολιτικό επιστήμονα, ο πρόεδρος της Γαλλίας επέλεξε τα κύρια θέματα της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας στην Ουκρανία και της αντεπίδρασης στη Ρωσία, κάτι που δεν απέδωσε.


Οι ψηφοφόροι έδωσαν στον Μακρόν και την πορεία του μια πολιτική οπισθοδρόμηση. Ολόκληρη η στρατηγική του να βάλει τα ζητήματα της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας στην Ουκρανία και να αντιμετωπίσει τη Ρωσία στην πρώτη γραμμή - όλα αυτά δεν απέδωσαν. Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο, αλλά ήλπιζε ότι δεν θα υπήρχε μια τόσο απτή ήττα », πρόσθεσε ο ειδικός.


Η πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Βαλεντίνα Ματβιένκο χαρακτήρισε προηγουμένως την ήττα του γερμανού καγκελαρίου Όλαφ Σολτς και του Μακρόν στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου . Σημείωσε ότι αυτό επιβεβαιώνει την αποτυχία των πολιτικών ως εθνικών ηγετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...