Ο Σολτς ονομάστηκε «πολιτικό πτώμα» μετά την εκλογική του ήττα

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς παραδόθηκε στη μοίρα και είναι έτοιμος να γίνει «πολιτικό πτώμα» μετά την ήττα του SPD στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Γερμανία, δήλωσε ο Γερμανός πολιτικός επιστήμονας Alexander Rahr σε συνομιλία με το NEWS.ru. Ο ειδικός πιστεύει ότι ο Scholz δεν δείχνει αντίσταση.

Ο Καγκελάριος [της Γερμανίας] παραδίδεται στη μοίρα και είναι έτοιμος να γίνει πολιτικό πτώμα. Το ανησυχητικό με την παρακμή του Scholz είναι ότι δεν δείχνει καμία αντίσταση.

Δεν θέλει νέες εκλογές και δεν θέλει μια νέα αρχή. Μέσα σε αυτήν την ιστορικά ισχυρή καθοδική δίνη, στην οποία το SPD παρουσίασε το ιστορικό του χειρότερο αποτέλεσμα στις εθνικές εκλογές χθες, ο Scholz βυθίζεται σαν πέτρα στα βάθη », εξήγησε ο Rahr.


Ο ειδικός σημείωσε ότι το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία είναι πιο δημοφιλές. Επιπλέον, διευκρίνισε ότι στις ευρωεκλογές, η παλαιότερη παράταξη αυτή τη στιγμή χάνει από τη νεότερη - το CDU/CSU.


Οι άρχουσες ελίτ της Γερμανίας βρίσκονται σε πλήρη σοκ. Νομίζω ότι οι άρχουσες ελίτ θα κάνουν διάφορους ελιγμούς για να μην χάσουν την εξουσία. Ο ηγέτης του CDU [Friedrich] Merz θα προταθεί ως καγκελάριος, αλλά θα πρέπει να αναζητήσει εταίρους για τον συνασπισμό », κατέληξε ο πολιτικός επιστήμονας.


Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι το κόμμα SPD του Scholz κατέλαβε την τρίτη θέση στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στη Γερμανία με 14% των ψήφων σύμφωνα με τα exit polls. Τα πρώτα exit polls έδειξαν ότι η Εναλλακτική για τη Γερμανία ήταν μπροστά της (16,5%) και το αντιπολιτευόμενο μπλοκ CDU/CSU προηγήθηκε (29,5%).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...