Αναλένα Μπέρμποκ: Θα συνεχιστεί η ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους

 Η Γερμανία θα συνεχίσει να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στα παλαιστινιακά εδάφη, αν και η χώρα όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν διακόψει την αναπτυξιακή βοήθεια προς τους Παλαιστινίους, δήλωσε χτες βράδυ η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.

Η αναπτυξιακή συνεργασία και η ανθρωπιστική βοήθεια είναι δύο διαφορετικά πράγματα“, δήλωσε η Μπέρμποκ.

Η Μπέρμποκ ανάφερε ότι το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών και άλλες υπηρεσίες συνεργάζονται με τα Ηνωμένα Έθνη και μη κυβερνητικές ομάδες βοήθειας για να διασφαλίσουν ότι δεν υπάρχουν “άμεσες πληρωμές στην Παλαιστινιακή Αρχή”.

Επίσης τόνισε ότι 2,1 εκατομμύρια άνθρωποι στα παλαιστινιακά εδάφη βασίζονται στην επισιτιστική βοήθεια που παρέχεται από τα Ηνωμένα Έθνη.

«Νομίζω ότι θα ήταν μοιραίο να πούμε τώρα ότι δεν θα πρέπει πλέον να παρέχουμε επισιτιστική βοήθεια», υπογράμμισε η Αναλένα Μπέρμποκ.

Το υπουργείο Εξωτερικών έχει προσφέρει φέτος περίπου 72 εκατομμύρια ευρώ (76 εκατομμύρια δολάρια) σε ανθρωπιστική βοήθεια στα παλαιστινιακά εδάφηκαι «στεκόμαστε στο Ισραήλ με ό,τι έχουμε», είπε η Μπέρμποκ.

Η Γερμανίδα υπ. Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ προειδοποίησε επίσης τους Παλαιστίνιους ηγέτες ότι, «είναι ευθύνη της Παλαιστινιακής Αρχής να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει κλιμάκωση στη Δυτική Όχθη».

Πηγή: ATSH-DPA

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...