ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ DORA BAKOJANI - Απάντησε ο Βούτσιτς για το Κοσσυφοπέδιο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

 Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, εξέφρασε τις απόψεις του για τις σχέσεις με την Πρίστινα και το ζήτημα της ένταξης στο Συμβούλιο της Ευρώπης. 

Ο Βούτσιτς επεσήμανε ότι η Δύση έχει προδιαγράψει τις βασικές υποχρεώσεις για την Πρίστινα, τονίζοντας ότι οι εκπρόσωποι της Δύσης έχουν δηλώσει ξεκάθαρα ότι η ίδρυση της Κοινότητας Σερβικών Δήμων (CSO) είναι η πρώτη βασική υποχρέωση προτεραιότητας για την Πρίστινα. 

Τονίζοντας ότι η Σερβία δεν έχει καμία υποχρέωση σε αυτό το θέμα, ο πρόεδρος επεσήμανε ότι είναι κρίσιμο να τηρήσει η Πρίστινα τη συμφωνία. 

Τιμώρησαν την Πρίστινα θέλοντας να τους αφήσουν να μπουν στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Ας μην ξεχάσουμε να μιλήσουμε για το βασικό, που έχει ξαναγράψει η Δύση. 

Μας είπαν από την πρώτη κουβέντα, έχω σημειώσεις και είναι πολύ ακριβείς, όταν μιλήσαμε με τον Εσκομπάρ, τον Λάιτσακ, τον Πλέτνερ και τον Μπόνο, είπαν τέσσερις φορές ότι στο λεγόμενο.

Η πρώτη βασική υποχρέωση προτεραιότητας της Πρίστινα είναι η ίδρυση του ZSO. Σε αρκετές περιπτώσεις είπαν αυτοπροσώπως ότι η Σερβία δεν έχει καμία υποχρέωση, αλλά η Πρίστινα πρέπει να σχηματίσει το ZSO - είπε ο Βούτσιτς.

Αντίδραση στην αλλαγή γνώμης της εισηγήτριας του Συμβουλίου της Ευρώπης για το Κοσσυφοπέδιο, Ντόρα Μπακογιάνι Ένα από τα σημεία που τόνισε στην ομιλία του ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς είναι η αλλαγή άποψης της Ντόρας Μπακογιάνι, η οποία άλλαξε τη γνώμη της για βασικά ζητήματα για τη Σερβία τρεις ημέρες πριν από την ψηφοφορία. 

Ο Βούτσιτς εξέφρασε την απογοήτευσή του που η Μπακογιάνι μετάνιωσε ξαφνικά για την προηγούμενη ισχυρή υποστήριξή της στη Σερβία, χαρακτηρίζοντάς το «ντροπή». Αυτή η αλλαγή γνώμης κατέδειξε ξεκάθαρα τη μεταβλητότητα στάσεων και συμφερόντων στους πολιτικούς κύκλους. Έγραψαν εδώ για να προστατεύσουν τα συμφέροντα της Σερβίας. Ντροπή... 

Και μετά θυμήθηκε ότι ΖΣΟ, δεν έχει σημασία η απαλλοτρίωση... Αρμόδια όργανα αρνήθηκαν να εφαρμόσουν τη δικαστική απόφαση, αυτή της απαλλοτρίωσης. 

Και τότε ο Κούρτι διέταξε να εφαρμοστεί η απόφαση του κτηματολογίου. Καθαρή απόδειξη ότι τα δικαιώματα των Σέρβων και του SPC εξαρτώνται από τη βούληση του Κούρτι και των ανωτέρων του - είπε ο Βούτσιτς στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...