Ο Francesco Schiavone, ο Sandokan των Casalesi, έχει μετανιώσει. Θα συνεργαστεί με τη δικαιοσύνη

 Ο αρχηγός της φυλής Καμόρα βρισκόταν στη φυλακή για 26 χρόνια και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. 

Οι εξομολογήσεις του θα μπορούσαν να ανοίξουν τις πόρτες σε νέες αποκαλύψεις για κάποια άλυτα μυστήρια και για τη σχέση μεταξύ της φυλής και της πολιτικής. 

Ρομπέρτο ​​Σαβιάνο: «Θα συνεργαστεί πραγματικά ή το έκανε για να αποφύγει την ισόβια κάθειρξη;» Ο Francesco Schiavone, το αφεντικό της Camorra, γνωστό ως "Sandokan", έχει μετανιώσει. 

Ήταν ένας από τους τελευταίους σκληροπυρηνικούς της Casalese Camorra, θεματοφύλακας σημαντικών μυστικών, αλλά μετά από 26 χρόνια στη φυλακή, τα περισσότερα σε καθεστώς σκληρών φυλακών, ο αδιαμφισβήτητος αρχηγός της φυλής Casalesi, αποφάσισε να συνεργαστεί με τη δικαιοσύνη. 

Την είδηση, την οποία ανέφερε πρώτη η εφημερίδα «Cronache di Caserta», επιβεβαίωσε η Εθνική Διεύθυνση κατά της Μαφίας. Τις τελευταίες ημέρες η αστυνομία πήγε στο Casal di Principe για να προτείνει στους συγγενείς του αρχηγού της φυλής, συμπεριλαμβανομένου του γιου του Ivahnoe, να μπουν στο πρόγραμμα προστασίας.

Σύμφωνα με όσα μαθαίνουμε, η απόφαση ελήφθη τις τελευταίες εβδομάδες, κατά τις οποίες το DNA και το DDA της Νάπολης έκαναν εργασίες με τη μέγιστη διακριτικότητα.

Ο Schiavone συνελήφθη το 1998 και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη στη δίκη Spartacus maxi και για πολλές δολοφονίες. Πριν από αυτόν, ο πρωτότοκος γιος του Nicola αποφάσισε να μετανοήσει το 2018 και μετά ο δεύτερος γιος του Walter το 2021.

Οι άλλοι γιοι Emanuele Libero, που θα αποφυλακιστεί από το κελί του τον επόμενο Αύγουστο, και Carmine παραμένουν στη φυλακή, ενώ η σύζυγος του Sandokan, Giuseppina Nappa, δεν βρίσκεται στο Casal di Principe. 

Η απόφαση του Sandokan θα μπορούσε επίσης να είναι ένα μήνυμα προς ορισμένους να μην προσπαθήσουν να αναδιοργανώσουν τη φυλή, ένας τρόπος να βάλουν ταφόπλακα στις φιλοδοξίες άλλων πιθανών διαδόχων. Η συνεργασία του Francesco Schiavone θα μπορούσε να ρίξει φως σε μερικά άλυτα μυστήρια, όπως η δολοφονία του ιδρυτή της φυλής Antonio Bardellino στη Βραζιλία το 1988, ή στις διασυνδέσεις μεταξύ της Καμόρα και της πολιτικής. 

Μέχρι σήμερα, ο άλλος ιστορικός ηγέτης των Casalesi Francesco Bidognetti, γνωστός ως "Cicciotto e Mezzanotte", στη φυλακή από το 1993, και ο Michele Zagaria, που συνελήφθη στις 7 Δεκεμβρίου 2011 μετά από δεκαέξι χρόνια φυγής, παραμένουν αμετάβλητοι στην επιθυμία τους να μην συνεργαστούν με το κράτος. . Μεταξύ των αφεντικών του Casalesi που αποφάσισαν να συνεργαστούν με τη δικαιοσύνη εμφανίζεται επίσης ο Antonio Iovine, "o ninno", που συνελήφθη το 2010 μετά από 15 χρόνια φυγής. 

Ο Schiavone, με το παρατσούκλι Sandokan για μια υποτιθέμενη ομοιότητα με τον Kamir Bedi που είχε παίξει τον χαρακτήρα σε μια γνωστή τηλεοπτική σειρά τη δεκαετία του 1970, γεννήθηκε στο Casal di Principe στις 3 Μαρτίου 1954. Καταδικάστηκε πολλές φορές, μεταξύ άλλων για φόνο, και σε ισόβια κάθειρξη στο τέλος της δίκης του Σπάρτακου, σήμερα βρίσκεται υπό το καθεστώς 41 bis, που επιβεβαιώθηκε τον Ιανουάριο του 2018 από το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο απέρριψε αίτημα ανάκλησης που υπέβαλαν οι δικηγόροι του 

«Η μετάνοια του Francesco Schiavone είναι σίγουρα λίγο αργά, αλλά είναι ακόμα σημαντική, γιατί σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν και συνείδηση» σχολίασε η Marisa Diana, αδελφή του Don Peppe, του ιερέα που σκοτώθηκε από τη φυλή Casalesi στις 19 Μαρτίου 1994, που φέτος συμπλήρωσε τα 30 χρόνια της.

Το σκληρό σχόλιο του Ρομπέρτο ​​Σαβιάνο δεν άργησε να έρθει: «Θα συνεργαστεί ο Σκιαβόνε ή θέλει απλώς να αποφύγει την ισόβια κάθειρξη;». Έτσι ο συγγραφέας των Gomorrah έγραψε στο Instagram: «Ο Schiavone είναι ο επικεφαλής της φυλής Casalesi (μαζί με τον Bidognetti) και αποφάσισε να συνεργαστεί με τη δικαιοσύνη. 

Αλήθεια θα είναι έτσι; Θα συνεργαστεί δίνοντας σημαντικές πληροφορίες ή θα κάνει όπως ο γιος και η γυναίκα του (και άλλα πρώην αφεντικά) που έχουν πει πολύ λίγα μέχρι σήμερα;». Και στη συνέχεια ο συγγραφέας των Γόμορρων καταλήγει: «Έχοντας επίγνωση της αδυναμίας του Κράτους στην αναζήτησή του μόνο για να μπορέσει να μετανοήσει, θα του είναι αρκετό να παράσχει κάποια στοιχεία για φόνο, κάποια δωροδοκία και να αποφύγει την ισόβια κάθειρξη; 

Θα μπορέσει να το κάνει χωρίς να αποκαλύψει πού βρίσκονται τα χρήματα της Καμόρα και χωρίς να επιδείξει πραγματικές πολιτικές επιχειρηματικές διασυνδέσεις; Θα το μάθουμε παρακολουθώντας και αναλύοντας τι θα γίνει».


see more

Attualità
Io Roberto Saviano, condannato a morte dai Casalesi
16-08-2007

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...