Грчки весник: Вучиќ со остар тон кон Бакојани по промената на ставот на Атина за Косово

 Στο πρωτοσέλιδο της ελληνικής εφημερίδας «Δημοκρατία» ανακοινώθηκε ότι ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σε χθεσινοβραδινή ομιλία του προς το κοινό, εξέφρασε έντονη καταδίκη για τη θετική άποψη της ρεπόρτερ Ντόρα Μπακογιάνι για την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο. της Ευρώπης, αξιολογώντας την ως αλλαγή στάσης.της Ελλάδας. 

Η εφημερίδα «Δημοκρατία», προσκείμενη στο κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ανέφερε ότι ο Βούτσιτς χρησιμοποίησε «άνευ προηγουμένου σκληρή ρητορική» εναντίον του Μπακογιάνι στην ομιλία του προς το έθνος,

κατηγορώντας τόσο αυτήν όσο και την ελληνική κυβέρνηση ως σύνολο ότι είναι «υπεύθυνες για το ξαφνικό Αλλαγή στη στάση της Ελλάδας αναφέρει το RTS. «Πιο συγκεκριμένα, στη δραματική ομιλία του από την Προεδρία χθες το βράδυ, ο Πρόεδρος Βούτσιτς απευθύνθηκε ονομαστικά στην κυρία Μπακογιάνι με πολύ θυμωμένο ύφος λέγοντας:

 «Και να πω στην Ντόρα Μπακογιάνι: Ντροπή σας για αυτό που κάνατε. Ντροπή σου! Προσωπικά ξέρω ποιος σας έδωσε εντολή με ένα τηλεφώνημα, και αλλάξατε το ρεπορτάζ (για το Κοσσυφοπέδιο)... Κάποιοι έχουν σπονδυλική στήλη και άλλοι δεν έχουν καθόλου σπονδυλική στήλη!», γράφει η ελληνική εφημερίδα για την ομιλία του Προέδρου. της Σερβίας. 

Όπως αναφέρεται, η έντονη αντίδραση του προέδρου της Σερβίας ακολούθησε λιγότερο από 48 ώρες μετά την αποδοχή της έκθεσης Μπακογιάνι από την Κοινοβουλευτική Διάσκεψη του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην οποία ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας πρότεινε την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στην ΕΚ, παρακάμπτοντάς τους. , όπως αναφέρει το RTS, «τις διεθνείς υποχρεώσεις της κυβέρνησης και των προσωρινών θεσμών του πρωθυπουργού της Πρίστινα, Αλμπίν Κούρτι, έναντι του σερβικού λαού στο Κοσσυφοπέδιο, που μέχρι πριν από δύο εβδομάδες κατευθύνονταν και προτάθηκαν από την ίδια την Μπακογιάνι».

Η εφημερίδα «Δημοκρατία» εκτιμά ότι η κίνηση Μπακογιάνι «ανοίγει τον δρόμο για διεθνή αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου» και επισημαίνει ότι η προοπτική αναγνώρισης του Κοσόβου, με αυτή την ελληνική πρωτοβουλία, δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην Κύπρο, η οποία αντιτίθεται σθεναρά, γιατί δικαίως. ανησυχώντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για την αναγνώριση του κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου.

Όπως προστίθεται, μένει να δούμε αν έχει αλλάξει η στάση της Κύπρου υπό την πίεση της Αθήνας, αναφέρει το RTS. Επισημαίνεται, επίσης, ότι αυτή η «επικίνδυνη στροφή» δεν αποτελεί απλώς επιβεβαίωση της βαθιάς διαίρεσης που, δυστυχώς, έχει συμβεί πλέον στις ελληνοσερβικές σχέσεις με ευθύνη της ελληνικής πλευράς, αλλά αποτελεί και ένα κακό σημάδι «καταστροφικών συνεπειών». . «για την Κύπρο.

Εκτιμάται ότι την ευθύνη φέρει εξ ολοκλήρου η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία, όπως αναφέρεται, «παρακάμπτει τις εθνικές θέσεις χωρίς καμία πολιτική νομιμοποίηση», αναφέρει το RTS.

see more

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...