Ζαχάροβα: Η Ρωσία δεν πρόκειται και δεν είχε την πρόθεση να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής για την Ουκρανία

 ΜΟΣΧΑ,  Απριλίου/ Radio Sputnik.

Η Ρωσία δεν θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του τύπου Zelensky, η οποία θα διεξαχθεί στην Ελβετία, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Νωρίτερα, ο Ελβετός πρόεδρος Viola Amherd ανακοίνωσε ότι η ειρηνευτική διάσκεψη για την Ουκρανία θα διεξαχθεί στο ελβετικό θέρετρο Bürgenstock, προγραμματισμένη για τις 15 και 16 Ιουνίου 2024. "

"Θα ήθελα να σταματήσω ένα άλλο κύμα εικασιών σχετικά με την υποτιθέμενη μεταβλητότητα της ρωσικής συμμετοχής στην επόμενη συνάντηση σύμφωνα με τη φόρμουλα Zelensky: Η Ρωσία δεν θα συμμετάσχει και δεν είχε την πρόθεση. Αυτό έχει δηλωθεί επανειλημμένα", έγραψε η Ζαχάροβα στο κανάλι Telegram. .

Νωρίτερα, ο γραμματέας Τύπου της Ρωσικής Πρεσβείας στη Βέρνη, Βλαντιμίρ Χόχλοφ, δήλωσε επίσης ότι η Μόσχα δεν θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της ειρήνης, ακόμη κι αν λάβει επίσημη πρόσκληση από την ελβετική πλευρά.

Νωρίτερα, στο ραδιόφωνο του Sputnik, ο συγγραφέας Armen Gasparyan είπε πώς ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι θα ωφεληθεί από την επερχόμενη σύνοδο κορυφής για την ειρήνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...